CHP'Lİ MAHMUT TANAL, SINIR ÖTESİ OPERASYONA KATILAN ASKERLERİN ÖDENMEYEN TAZMİNATLARINI SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal'dan sınır ötesi operasyona katılan güvenlik güçlerinin tazminatlarının ödenmemesine ve TSK'daki sivil  personele yapılan ayrımcılığa tepki geldi.

GÜNÜN HABERLERİ 12.05.2018, 23:16 12.05.2018, 23:16
CHP'Lİ MAHMUT TANAL, SINIR ÖTESİ OPERASYONA KATILAN ASKERLERİN ÖDENMEYEN TAZMİNATLARINI SORDU

 

Tanal, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama sınır ötesindeki operasyona katılan asker ve polislerin tazminatlarının ödenmemesine tepki gösterdi.Tanal Ayrıca TSK'da çalışan sivil memurlara yönelik ayrımcılığada dikkat çekti.

İşte Mahmut Tanal'ın  o mesajları:

Sınır ötesi operasyonlar katılan asker,polis ve jandarmaya sınır ötesi operasyon tazminatı olan aylık 4.500 TL 1 ocak 2018 bu yana ödenmiyor.Ancak Suriye’den gelenlere BAYRAM harçlıkları kişi başına 200 TL ödeniyor,faizcilerin faizide ödeniyor.Bu ne yaman çelişkidir....


1-926 Sayılı TSK Personel kanunu doğrultusunda çıkan ve sadece Subay, astsubay ve uzman Erbaş’lara 400 TL zam verilen TSK Yan Ödeme kararnamesinde  ayni yerde görev yapan Sivil Memurlara bu zam verilmemiştir.


2-TSK de görevli Sivil memurlara üvey evlat muamelesi yapılmış, ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiştir. 
Bu durum Sivil Memurların kurum içinde aidiyet  duygusunu sarsmış ve moral ve motivasyon  olumsuz etkilemiştir..


3-TSK da görevli sivil memurlar askeri silsileye bağlı çalışmaktadır. Askeri Ceza Kanunları uygulanmaktadır. 24 saat nöbet tutmaktadır . 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Amirlerine karşı ast konumundadır.Rütbeli personel gibi teröre hedef olmakta ve şehit vermektedir.


4-Bu nedenle yapılan haksız ve adaletsiz Uygulamaların TSK çalışan sivil Memurlar açısından ayrıştırma,ötekileştirme ve çalışma barışını bozmuştur.HAK VE NESAFET UYGULAMALARI NERDE KALDI...Adalet nerede!

Yorumlar (0)