CHP'li Barut: "Erdoğan 141 bin lira, milyonlarca insan 4 bin 253 lirayla geçinemiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 4 bin 253 liralık asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçinin geçinemediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 100 bin liralık maaşını yüzde 40 artışla 141 bin liraya yükseltmeye çalıştığını söyledi.

GÜNÜN HABERLERİ 21.06.2022, 11:22
CHP'li Barut: "Erdoğan 141 bin lira, milyonlarca insan 4 bin 253 lirayla geçinemiyor"

AKP'nin yanlış ekonomi politikaları sonucu yüksek enflasyon ve bitmek bilmeyen zamlar nedeniyle maaşların eriyip kuşa döndüğünü belirten Barut, "Birileri 100 bin liralık maaşını 141 bin liraya yükseltmek isterken 4 bin 253 maaş alan asgari ücretli taş mı yiyecek?" dedi.

"EMEKÇİ VE EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR"

Meclis'e sunulan ek bütçe teklifini sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, AKP iktidarının teklif gerekçesinde ülkeyi yönetemediğinin kabul edilmiş olduğunu ifade etti. AKP'nin Türkiye'yi derin bir uçuruma sürüklediğini, ülkenin iflas noktasına geldiğini aktaran Barut, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kendini enflasyona ezdirmek istemiyor. 100 bin 750 TL olan maaşına yüzde 40,4 zam talep ediyor. Böylece maaşı 141 bin lirayı geçecek. 4 bin 253 maaş alan asgari ücretli taş mı yiyecek? 'En düşüğü 2 bin 500 lira maaş alacak' dediğiniz emekli nasıl geçinecek? Enflasyon ve zamlarla maaşı eriyip tükenen memurumuz ve işçimiz ne yapsın?" diye konuştu.

"KENDİNİZİ DEĞİL HALKI DÜŞÜNÜN"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Mayıs ayı raporuna göre Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücreti geçerek 6 bin 17 liraya, yoksulluk sınırının ise 19 bin 602 liraya yükseldiğini bildiren Ayhan Barut, Haziran ayı verileri gelince bu oranların çok daha büyük çıkacağını kaydetti. Artan döviz kurları, yüksek enflasyon, mazottan elektriğe yapılan fahiş zamların yaşamı çekilmez hale getirdiğini vurgulayan Barut, "Şimdi kendi dertlerine düşmüşler, ek bütçe teklifiyle maaşlarını düzeltmeye çalışıyorlar. Halkımız açlık, yoksulluk, sefalet içinde kıvranıyor ama sebep olanların umurunda bile değil. Meclis'e sundukları bu bütçe teklifinin gerekçesinde ülkeyi yönetemediklerini, memleketi batırdıklarını itiraf ediyorlar. Siz kendi maaşınıza iyileştirme yapmak yerine üretim, üreten ve tüketene destek olun. Halkımız 5 liraya çıkan ekmeği alamıyor, en düşüğü 300 lirayı aşan elektrik faturalarını ödeyemiyor, mazot 30 lirayı aştı, çiftçi traktörünü çalıştıramıyor. Bu gidişle durum daha da vahim bir noktaya gelecek. Kendinizi değil halkı düşünün!"

Yorumlar (0)