“Atanamayan sağlıkçılar ve kadro bekleyen taşeronların mağduriyeti giderilmeli”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de söz olarak atama bekleyen sağlıkçılar ve sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

GÜNÜN HABERLERİ 17.06.2022, 10:37
“Atanamayan sağlıkçılar ve kadro bekleyen taşeronların mağduriyeti giderilmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Gürer, konuşmasında sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğuna değindi. 

KADRO BEKLEYEN TAŞERON İŞÇİLER 

Sağlıkta çalışan çok ve sayıda mağdur olan kesimlerin bulunduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane bilgi işlemcileri, görüntüleme merkez çalışanları ve yemekhane çalışanlarının bunlardan bazıları olduğunu belirtti.

ATANAMAYAN SAĞLIKÇILARIN DURUMU 

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle düzenlenen kadroya alınmayan bu sağlıkçıların halen taşeron firmada çalıştırıldığını söyleyen CHP Milletvekili Gürer, “Ayrıca atanamayan sağlıkçılar var. Farklı branşlarda çok sayıda atama bekleyen sağlıkçının yanı sıra hizmetin yeterli verilemediği yerlerde sağlıkçı açığı var. Neden bu arkadaşların atamaları gerçekleştirilmiyor?” diye sordu. 

SAĞLIK ALANINDAKİ MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Sağlıktaki mağduriyetler giderilmesi gerektiğine de işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM genel Kurulu’ndaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu anlamda, her kesimin yaşadığı sorunlara çözüm üretilmeli çünkü sağlık hizmetlerinin bir kesiminin durumu iyileştirilirken diğer kesimin sorunları görmezden gelinmemeli. Veterinerlerin ve kamudaki eczacıların sorunları da bu bağlamda ele alınmalı ve bütünlük içinde sorunların çözüleceği düzenlemelere gidilmelidir…”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15-16 Haziran işçi eşlemlerinin yıldönümünde Meclis’te yaptığı konuşmada, ülkemizde çalışma yaşamında var olan sorunlara dikkat çekti, sorunların CHP iktidarında çözüme kavuşacağını belirtti. 

 GASP EDİLEN HAKLAR İADE EDİLECEK 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yıldönümünde 1970 tarihinde İstanbul’da başlayan ve ülke geneline yayılan, Türkiye’nin en büyük işçi eylemlerinin yıldönümü nedeniyle, TBMM’de söz alarak, çalışma yaşamındaki sorunları sıraladı. 

EN BÜYÜK İŞÇİ DİRENİŞİ 

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 52'nci yıl dönümü olduğunu belirten Gürer, Meclis kürsüsünden "İşçi yürüyor baştan/Fabrika dağdan taştan/Galiptir her savaştan/Geliyoruz zincirleri kıra kıra, hey!" şeklindeki dörtlüğü okuyarak, “İşçilerin emek mücadelesinin gerçekleştiği 15-16 Haziranlara selam olsun” ifadelerini kullandı. 

GASP EDİLEN HAKLAR İADE EDİLECEK 

Her ne kadar AK Parti iktidarı döneminde çalışma yaşamı modern kölelik düzenine dönüştürülse de bugünlerin de geçeceğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Çökertilen sendikaların, örgütlenme özgürlüğüyle güçlendirileceği, kamuda taşeron firmada kalanlara kadro hakkının verileceği, tüm işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınacağı, emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarının iade edileceği günler, ilk seçim sonrası, iktidarımızda sağlanacaktır” dedi.

KİMSE AÇLIK SINIRININ ALTINDA ÜCRET ALMAYACAK 

CHP Milletvekili Gürer,  emekliler için intibak düzenlemesinin yapılması, açlık sınırı altında hiç kimsenin ücret almaması ve işçilerin haklarının verilmesi gibi uygulamaların da yine CHP iktidarında hayata geçeceğini anlattı.

Yorumlar (0)