Akit Tv’de Çocuk Gelin’i savunana değil eleştiren Semra Pektopal’a dava açıldı!

Geçtiğimiz yıl Akit Tv’de Derin Kutu isimli programda Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-16 yaşındaki çocukların, ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu savunmuştu. Bu duruma sosyal medya birçok vatandaş tepki göstermişti. Özgüven’e tepki gösteren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu 3. dönem MYK Üyesi ve Tüm Yerel-Sen Sendikasının kurucularından olan Semra Pektopal'a “Hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı.

GÜNÜN HABERLERİ 09.06.2021, 08:08
Akit Tv’de Çocuk Gelin’i savunana değil eleştiren Semra Pektopal’a dava açıldı!

Semra Pektopal, “12-16 yaş, hamilelik için ideal yaş diyen sapık Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Çocuk Gelinlere, halkı özendirmiştir, bir an önce tutuklanmalı” şeklinde paylaşımda bulunarak tepkisini dile getirmişti. Bu paylaşımın ardından Özgüven harekete geçerek Pektopal’a suç duyurusunda bulundu ve dava açıldı. Dava öncesinde Pektopal’dan Özgüven’den özür dilemesi talep edildi. Pektopal bu durumu kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

“DEMOKRATİK TEPKİLERE ASLA TAHAMMÜL GÖSTERMİYORLAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Pektopal, “Ülkemizi hızla ortaçağın karanlıklarına götürmek isteyenler, bu yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak istiyorlar, bunun için de önlerine çıkan her engeli ezip geçiyor ve tüm hak arama yollarını tıkıyorlar. Kişilerin, kitle örgütlerinin, demokratik tepkilerini göstermelerine asla tahammül göstermiyorlar” dedi.

“KİMSE BENİ MÜCADELEMDEN VAZGEÇİREMEZ!”

Pektopal açıklamasının devamında, “Sermayeye karşı yoksul halkı, sömürüye karşı işçi-memuru, eşitsizliğe karşı adaleti, talana karşı doğayı, hayvanları, erkek şiddetine karşı kadınları, istismara karşı çocukları, her ne pahasına olursa olsun savunmaya ve bunlar için mücadele etmeye devam edeceğim. Kimse beni mücadelemden vazgeçiremez!” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)