AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Türkiye'nin gizli cenneti imara açıldı

Türkiye'nin turizm cenneti olan Akdeniz'de yer alan gizli cennet Tisan Adası AK Parti ve MHP'nin oylarıyla imara açıldı.

GÜNÜN HABERLERİ 13.08.2022, 15:46
AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Türkiye'nin gizli cenneti imara açıldı

Türkiye'nin adeta cennetten bir köşesi olarak bilinen Tisan Adası da yapılaşma kurbanı oldu.

Tisan Adası'nda, yapılaşmanın önü Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'na bağlı AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyuyla açıldı.

Mersin’in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi'nde yer alan, dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların bulunduğu cennetten bir köşe olarak bilinen Tisan Adası’na yapılaşmanın önü, çoğunluğu elinde bulunduran mecliste Cumhur İttifakı’nın oylarıyla aşıldı. 

AK PARTİ  VE MHP’NİN OYLARIYLA MECLİSTEN GEÇTİ

Akdeniz'in eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Silifke ilçesine 32 km uzaklıktaki Yeşilovacık mahallesinde bulunan ve cennetten bir köşe olarak bilinen Tisan Adası'nda, yapılaşmanın önü Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'na bağlı meclis üyelerinin oyuyla açıldı.

Sözcü'nün haberine göre, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Tisan Adası ile ilgili yapı yoğunluğunu artıracak adımlar önce Silifke Belediye Meclisi'nden geçti.

Betonlaşma endişelerini doğuran imar planı değişikliği Silifke Belediye Meclisinin bir süre önce yaptığı toplantıdan geçerek onayı için Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi imar, çevre ve sağlık komisyonları, Tisan koyunu da içine alan 1/1000 ölçekli imar planına yapılan 81 itirazın tümünü reddetti. Komisyondaki CHP'li üyeler muhalefet şerhi koydu.

5 KATLI OTEL, KONUT VE YENİ TİCARET ALANLARI TARTIŞMASI

Meclisteki görüşmeler sırasında da CHP'li meclis üyeleri, Tisan'da 0.90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin eşsiz doğa cenneti Tisan'ın özgün yapısını bozacağını ifade etti.

CHP'li Başkan Vahap Seçer'de yoğunluğun fazlalığına dikkat çekti ve konunun komisyonlara yeniden gönderilmesini önerdi. Ancak AK Parti ve MHP grupları raporun oylanmasını istedi ve rapor oy çokluğuyla geçti. Yeni imar planı Tisan adasında konut ve ticaret alanlarının hem katının hem yoğunluğunun artmasına olanak verecek.

TİSAN ADASI HAKKINDA

Tisan Adası Silifke’ye yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi’nde yer alıyor. Dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların içinden geçilerek ulaşılan Tisan Adası, daha ilk görüşte herkesi büyülemeyi başarıyor.

Bodrum’u andıran beyaz renkli evlerin bulunduğu adada deniz çok berrak ve bembeyaz kumlar yeşil ormanlarla birleşince ortaya inanılmaz bir manzara çıkıyor. Tisan Yarımadası iki koydan oluşuyor. Denizi sığ ve taşlık olsa da, Mersin’in en temiz ve berrak denizlerinden biri olarak anılıyor. Buraya Taşucu’ndan kalkan tekne turları da uğradığı için yaz mevsiminde ada oldukça kalabalık oluyor.

Haber3

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)