Zorla 'Bilal Erdoğan' konferansına götürülen öğrencilerin velilerinden tepki

Manisa’da bulunan Dündar Ciloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘üniversite tanıtım etkinliği’ denilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın konuşma yaptığı konferansa götürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

GÜNDEM 23.03.2017, 17:21 23.03.2017, 17:21
 Zorla 'Bilal Erdoğan' konferansına götürülen öğrencilerin velilerinden tepki

Manisa’da bulunan Dündar Ciloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘üniversite tanıtım etkinliği’ denilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın konuşma yaptığı konferansa götürülmesine yönelik tepkiler sürüyor.

 

Birgün’de yer alan habere göre, Okul yönetimi, Bilal Erdoğan’ın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi sıfatıyla, Celal Bayar Üniversitesi’nin Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki “Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı”na lise son sınıf öğrencileri habersizce götürmüş, konferansa katılmak istemeyerek salondan İzmir Marşı söyleyerek çıkan öğrencilere de tehdit de bulunmuştu.

 

‘Çocuklarımızın etkinliğe götürülmesi çok manidar’



Yaşananlara tepki gösteren öğrenci velileri, dün okul önünde bir araya gelerek okul yönetimini protesto etti.

 

Okul yönetiminin tavrının kabul edilemez olduğunu vurgulayan veliler adına konuşan Çiğdem Gültekin, “Biz veliler çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilip sorumsuz idarecilerin keyfi davranışları için EVET propagandasına dâhil edilip siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Bir panelin yapılması ve fikirlerin söylenmesi çok doğaldır. Buraya kadar bir sözümüz yoktur. Ancak okullardan öğrencilerin dersten çıkarılıp tam da referandum öncesi EVET propagandası olarak düşündüğümüz etkinliğe götürülmesi çok manidardır” dedi.

 

Bu olayın, hayatlarının en kritik sınavına girecek olan öğrencilerde olumsuz duygulara yol açtığını aktaran Gültekin, “Bizler, çocuklarımızın ders saatinde siyasi bir amaca hizmet eden organizasyona gitmesine tepkiliyiz. İzinli olması ya da olmaması çok da önem arz etmemektedir. Bir öğrencinin, üniversite sınavına girdiği yıl, eğitim hayatı açısından en önemli yılıdır... Öğrencilerde bu olumsuz duyguya neden olmak etik değildir. Öğretmenlik mesleğine de, okul idaresine de yakışmamıştır” diye konuştu.

 

‘Gericiliğe geçit vermeyeceğiz’



Velilerin laik, demokratik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğini ve gericiliğe geçit vermeyeceğini vurgulayan Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Buradan Manisa Valisini, Manisa İl Milli Eğitim Müdürünü ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürünü göreve çağırıyoruz. Suç vardır. Çocuklarımızın eğitimi, siyasi propagandaya alet edilemez. Bu konunun araştırılarak suçlu olanlara gerekli olan cezanın verilmesini bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Çocuklarımızın, yapılan haksızlık ve yanlışlar karşısında susmayarak gösterdikleri tepkiyi kutluyoruz. Susmayan, biat etmeyen biri olmak ve sorgulayan kişi olmak çok önemlidir. Eğitimde varılmak istenen hedeflerin en başındadır. Bu olay da bize göstermektedir ki çocuklarımız, gerçek eğitimlerini almışlardır. Konuyu takip edip çocuklarımızın yanında yer almaya devam etmek de bizlerin görevidir.”

 

Yorumlar (0)