Yunanistan'a kaçan askerler: Darbe zaten sizin yüzünüzden başarısız oldu

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 subayla ilgili, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılarak, yeniden hazırlanan iade dosyasında, askerlerin kaçış planlarını anlattı.

GÜNDEM 08.02.2017, 10:11 08.02.2017, 10:11
Yunanistan'a kaçan askerler: Darbe zaten sizin yüzünüzden başarısız oldu

Milliyet'te yer alan habere göre, Dosyada yer alan ve kaçma planına karşı çıktığı ileri sürülen 4 askerin ifadesinde, 8 darbeci askerin kendilerine, "Darbe zaten sizin yüzünüzden başarısız oldu" dediği ileri sürüldü. İfadelere göre, 8 askerin kaçma planı yaparken önce Rusya'yı düşündükleri, ancak Türkiye ile son zamanlarda arasının iyi olması nedeniyle vazgeçerek Ukrayna'yı konuştukları, burada da iç karışıklık olduğu için teslim edilme endişesiyle buradan da vazgeçtikleri, son olarak Yunanistan'a gitmeye karar verdikleri belirtildi.

İade dosyasında, Sinyal Baz İstasyonu verilerine göre 8 askerin 16 Temmuz günü saat 10.40'da Riva'dan havalanarak, Sarıyer, Çatalca ve Tekirdağ üzerinden Yunanistan'ın Alexandruupoli şehrine iniş yaptıkları tespitine yer verildi.

Haklarında, "Darbeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına suikast", "Yağma" ve "Kamu malına zarar verme" suçlarından yakalama kararı bulunduğu belirtilen dosyada yeniden iade talep edildi.

 

Yorumlar (0)