Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesine HDP'den ilk tepki

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgilerin Yargıtay’ın sicil kayıtlarından düşürülmesine ilişkin HDP'den ilk açıklama geldi.

GÜNDEM 09.03.2017, 17:40 09.03.2017, 17:40
Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesine HDP'den ilk tepki

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’ndan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısıvekili imzasıyla HDP'ye yapılan tebligatta, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve görev kaydına ilişkin bilgilerin Yargıtay’ın sicil kayıtlarından düşürüldüğü bildirildi.

Birgün’de yer alan habere göre, HDP Mardin Milletvekili Mithar Sancar da, Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesine ilişkin olarak “Bir adım daha ileri gidildi ve Figen Yüksekdağ’ın siyasi hakları elinden alındı. Parti üyeliği, eş genel başkanlığı düşürüldü. Buna ‘adil’ demek mümkün mü? Türkiye’de, başta AKP’de ‘Eğer benim elimde güç varsa başta yargı bütün kurumları kendi siyasi hedeflerim doğrultusunda kullanırım’ zihniyeti var. Geçmiş davaları hatırlayın, Balyoz, Ergenekon, KCK… Bu davalar yürürken dönemin başbakanı, bakanları bu davaların hepsini savundular. Bu topluma hesap verme sorumluluğunuz yok mu? Bu sadece siyasi değil ahlaki bir meseledir” yorumunda bulundu.

 

 

Yorumlar (0)