Yüksekdağ: Halkımız cevabı 'Hayır' ile verecek

Milletvekilliği düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, katıldığı duruşmadan yanıt verdi: “Geri aldıkları vekillik mazbatası sadece bir kağıt parçasıdır. Bize vekilliğimizi verenler yoksullar ve yok sayılanlardır. Halkımız en net cevabı referandumda ‘Hayır’ diyerek verecektir”

GÜNDEM 23.02.2017, 15:05 23.02.2017, 15:05
 Yüksekdağ: Halkımız cevabı 'Hayır' ile verecek

TBMM’nin, hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararını gerekçe göstererek milletvekilliğini düşürdüğü HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davanın duruşmasına tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden SEGBİS yoluyla bağlandı.

Saray-AKP iktidarının HDP ile siyaset sınırları içinde mücadele edemediği için yargı sopasına başvurduğunu ve aklınca uslandırmaya çalıştığını söyleyen Yüksekdağ, HDP’nin Meclis’ten tasfiye edilme çabasının 16 Nisan Referandumu öncesine getirildiğine de dikkat çekti. Yüksekdağ "Vekilliğimizi düşürmelerinin bir hükmü yoktur. Hukuksuz, siyasi teamüllere aykırı, tamamen siyasi bir karardır. Geri aldıkları vekillik mazbatası sadece bir kağıt parçasıdır" dedi.

"VEKİLLİĞİMİZİ ANCAK HALK DÜŞÜREBİLİR"

Yüksekdağ, "Vekilliğimizi düşürecek olan da halktır. Onların sesi ve iradesiyiz, onlar istediği müddetçe de vekilliğimize devam edeceğiz" diye konuştu.

HDP'li Yüksekdağ, "Bu hesap dönecek ve hak yerini bulacaktır. Biz bir bedel ödemekten çekinmiyoruz. Önemli olan halkımızın çektikleridir. Biz de onların sesini duyurmaya devam edeceğiz. Merak etmesinler, halkımız da bu yaşananlara karşı en net cevabı referandumda ‘Hayır’ diyerek verecektir" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)