banner773

YSK'ye itiraz için son gün

14 Mayıs seçiminin ardından YSK’ye yapılan itirazlar devam ediyor. 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itiraz süresi bugün 17.00'de doluyor. Öte yandan ıslak imzalı tutanaklar ile YSK'nin paylaştığı verilerin arasındaki farklılıklar tepki çekti. Çok sayıda yurttaş sosyal medyada "itiraz edelim" etiketine yazarak tepkisini dile getirdi.

GÜNDEM 17.05.2023, 10:22
YSK'ye itiraz için son gün

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre, sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı sırasıyla ilçe seçim, il seçim ve en son da YSK’ye itiraz hakkı bulunuyor. Tutanaklara karşı seçimin ertesi günü itirazlar yapıldı.

İlçe seçim kurulları bu konulardaki kararlarını verdi.

İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna dün saat 17.00’ye kadar itiraz edildi. Bu itirazlara karşı il seçim kurullarınca saat 23.59’a kadar karar verildi.

İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ye bugün saat 17.00’ye kadar itirazda bulunulabilecek.

YSK, il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazları karara bağlayacak. Tüm itiraz süreçlerinin ardından YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan edecek.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA: SÜRE UZATILSIN

Öte yandan ıslak imzalı tutanaklar ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) paylaştığı verilerin uyuşmaması kamuoyunda tepki topladı.

Sosyal medyada çok sayıda gazeteci, sandık görevlisi ve siyasi parti yetkilileri, "itiraz edelim" sloganıyla kampanya başlattı.  

Birçok sosyal medya kullanıcısı itiraz sürecinin uzatılması için YSK’ye çağrıda bulunurken change.org'da da kampanya başlatıldı.

"YSK, itiraz süresini uzatsın" başlıklı kampanyayı saat 09.11 itibarıyla 49.678 kişi imzaladı.

Yorumlar (0)