Yeni Şafak'ta Berat Albayrak eleştirisi: Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomiye ilişkin politikalarını eleştirerek, "Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır." dedi.

GÜNDEM 09.06.2023, 13:23
Yeni Şafak'ta Berat Albayrak eleştirisi: Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi, Türkiye'nin o dönemde hasarı 10 yıl ödenemeyecek bir bedelin altına girdiğini ileri sürdü.

Ünal bugünkü yazısında, "Rasyonel zeminden çıkış 2018 seçimleri sonrası başlamıştı. Dönemin hem çok yetkili hem de çok güçlü Hazine ve Maliye Bakanı, bugün dahi çerçevesini, muhtevasını, takvimini, hedeflerini bilmediğimiz, esasen sadece kendi zihninde var olan ve oradan dışarı da çıkamayan bir modelle bütün dengeleri, bütün göstergeleri altüst etmişti. Beş yıllık süreçte zaman zaman rasyonaliteye dönüş girişimleri oldu ama kısa sürdü. Hem o bakanın, hem de bir takım danışmanların Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır. Türkiye belki de hasarı 10 yıl ödenmeyecek bir bedelin altına girdi. Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı." ifadelerini kullandı. 

"Zararın neresinden dönülse kâr." diyen Ünal, "Umarız rasyonellik kesintiye uğramadan devam eder. Esasen Türkiye’nin kısa ve orta vadede başka seçeneği de yok." görüşünü aktardı. 

Yorumlar (0)