Yavuz Ağıralioğlu istifasının perde arkası

Yavuz Ağıralioğlu’nun İYİ Parti'den istifa etmesinin arka planında yaşananlar ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre, Ağıralioğlu kendisine Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesini istedi. Akşener ise “Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sırası değil” dedi.

GÜNDEM 30.03.2023, 14:22
Yavuz Ağıralioğlu istifasının perde arkası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını ‘dayatma’ olarak tanımlayan ve tepki çeken açıklamalarda bulunan İYİ Partili İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinden istifa etmesinin perde arkasında yaşananlara ilişkin bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Ağıralioğlu’nun partiyi sıkıntıya sokacak açıklamalarının ardından Akşener, Ağıralioğlu'nu evine çağırdı ve bir görüşme yapıldı. Sohbet konusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına geldi. Ağıralioğlu, partilerine tuzak kurulduğunu öne sür­dü. Akşener ise, “Partimizin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur” dedi. Bu kez Ağıralioğlu, kendisine Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesini istedi. Akşener ise “Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sırası değil” dedi. Ağıralioğlu istediğini alamadı.

Genel Başkan Yardımcılığı talebi yerine getirilmeyen Ağıralioğlu, Akşener'e, rahatsız olduğu konularla ilgili açıklama yapacağını söylemedi. Habertürk yayınında Sevilay Yılman, Yavuz Ağıralioğlu'nun çarşamba günü saat 13.00'da genel başkanla görüşeceğini söyledi. Programın yapımcısı Mehmet Akif Ersoy, Ağıralioğlu'na mesaj yazıp ne görüşeceğini sordu. Kendisine “Helalleşme” denilince bunu duyurdu. Vereceği istifa dilekçesi de ekrandan gösterildi.

Akşener, durumdan haber­dar olunca, “Artık gelmesine gerek yok” dedi ve Yavuz Ağıralioğlu'nun defterini kapattı. Ağıralioğlu'nun AKP'den milletvekili olacağı yorumları kuvvetlendi.

Yorumlar (0)