Yavaş'tan Öğrencilere Bir Müjde Daha!

Başkent'te öğrenim gören öğrencilerin yoğun isteği üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla, aylık öğrenci abonman kartında 27 yaş ve altı kullanım sınırı kaldırıldı.Bundan sonra örgün eğitim sisteminde yer alan (lise, ön lisans, lisans, lisansüstü, ikinci öğretim) tüm öğrenciler, 200 binişlik 60 TL'ye indirimli aylık abonman kartı kullanabilecek.20 Ekim'de Ankara'da ilk kez başlayan uygulamadan bugüne kadar 46 bin öğrenci yararlandı.

GÜNDEM 06.11.2019, 13:25
Yavaş'tan Öğrencilere Bir Müjde Daha!

Verdiği sözlerle öğrencilerin bütçesine katkı sağlamayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da ilk kez hayata geçirilen indirimli aylık abonman öğrenci kartı uygulaması yoğun ilgi görüyor.        

Uygulamanın başladığı 20 Ekim’den bugüne kadar 46 bin öğrencinin yararlandığı indirimli abonman kart uygulaması için 27 yaş sınırının kaldırılması konusunda gelen yoğun talep üzerine Başkan Yavaş’tan, örgün eğitim sisteminde yer alan öğrencilere yeni bir müjde geldi.

Yaş kriterinin kaldırılması EGO Encümen kararıyla onaylanırken, UKOME toplantısının ardından indirimli abonman kartından yararlanma yaşında 27 yaş sınırı resmi olarak ortadan kalkacak.   

ÖĞRENCİLER İSTEDİ, BAŞKAN YAVAŞ TALİMAT VERDİ

60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman kartı uygulaması ile tek binişte 30 kuruşa seyahat etme imkanı bulan öğrenciler, gerek sosyal medya üzerinden gerekse Mavi Masa aracılığıyla yaş sınırının yükseltilmesini istedi.

Öğrencilerin ekonomilerine ciddi anlamda destek sağlayan uygulamadan daha fazla kişinin yararlanması için EGO Genel Müdürlüğü’ne talimat veren Başkan Yavaş, yaş kriterinin tamamen kaldırılması talimatını verdi.

Başkent’te örgün eğitim sistemi (lise, ön lisans, lisans, lisansüstü ve ikinci öğretim) içinde yer alan tüm öğrenciler bundan sonra EGO otobüsleri, ANKARAY, Metro ve Teleferik hatlarında aylık indirimli abonman kartından yararlanabilecek. Açıköğretim öğrencilerinde ise yaş sınırı 27 yaş ve altı olarak devam edecek.

Yorumlar (0)