Veli-Der: Eğitim cemaat ve tarikatlara terk edilemez

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Süleymancılara ait olduğu belirtilen yurt yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi. Veli-Der tarafından yapılan açıklamada, "Eşit, parasız, laik ve bilimsel eğitim ve çocuklarımızın eğitim süreçlerinde barınma hakkı sosyal devletin sorumluluğundadır, hiçbir özel kuruma, cemaatlere, tarikatlara vb. yapılanmalara bırakılamaz" ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 01.12.2016, 14:55 01.12.2016, 14:55
Veli-Der: Eğitim cemaat ve tarikatlara terk edilemez

Birgün de yer alan habere göre, Veli-Der şu açıklamada bulundu: 5661 sayılı yasa, 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre tüzel kişiler ve şahıslar, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yurt açamazlar. Şu anda memleketin her yerinde yüzlerce hatta binlerce yurt adı altında yapılanmalara göz yumulmakta, yasalar göz göre göre çiğnenmeye devam etmektedir. 2008'de Konya'da kaybettiğimiz çocuklarımızdan sonra da Kuran Kursu'nda ölüme neden olanlar ile ilgili sorumlular cezalandırılmadı, aksine bu ve benzeri yurtların sayısı daha da arttırıldı.

 

Köy okullarının son yıllarda ve özellikle 4+4+4 yasası ile birlikte daha da artarak kapatılması da çocuklarımızı ve ailelerini cemaat, tarikat yurtlarına mecbur bırakmaktadır. Veli-Der olarak tüm köylerde kapatılan okulların tekrar açılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızı koruyamıyoruz, acımız da üzüntümüz de çığlık çığlığa... Canımız acıyor... Her gün çocuklarımız ve geleceğimize ilişkin kaygılarımız artırıyor. Tüm velileri çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya, Veli-Der’i Türkiye'nin her yerinde kurmaya çağırıyoruz.

Yorumlar (0)