banner773

Veli Ağbaba’dan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu’na tepki: "Terör arıyorlarsa, terörist arıyorlarsa içlerine baksınlar, aynaya baksınlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu’nun milletvekili yemini ve Türk bayrağı hakkında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “Dün akşam HÜDA PAR’ın genel başkanı diyor ki ‘Türk bayrağı olmaz’ diyor, ‘Türkiye bayrağı’ olmalı diyor. Arkadaşlar Türk bayrağını tartışmaya açmış durumdalar. ‘Yemin edecek misiniz’ diyor, ‘Bakacağız’ diyor… Gaffar Okan cinayetini, domuz bağını hatırlayın. Terör arıyorlarsa, terörist arıyorlarsa, şiddeti savunanları arıyorlarsa içlerine baksınlar, aynaya baksınlar” dedi.

GÜNDEM 25.04.2023, 15:11
Veli Ağbaba’dan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu’na tepki: "Terör arıyorlarsa, terörist arıyorlarsa içlerine baksınlar, aynaya baksınlar"

Zekeriya Yapıcoğlu, dün katıldığı bir televizyon programında, “2015 yılında milletvekili yeminini eleştiriyorsunuz. Seçilince yemin edecek misiniz" sorusuna “Bakacağız” diye yanıt vermişti. Yapıcıoğlu, “Birileri ısrarla ‘Türk bayrağı’ dediğinde, aynı birileri gidip öbür taraftan Kürt'ü kışkırtıp, 'Bu Türk'ün bayrağı, senin bayrağın nerede? Sen de bir bayrak edin' diye sıkıştırıyor. Türk bayrağı yerine ‘Türkiye bayrağı’ denmeli. Ülkelerin bayrağı olur ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti” demişti.

“TÜRK BAYRAĞINI TARTIŞMAYA AÇMIŞ DURUMDALAR… TERÖR ARIYORLARSA, TERÖRİST ARIYORLARSA İÇLERİNE BAKSINLAR, AYNAYA BAKSINLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bugün CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada Zekeriya Yapıcoğlu’nun bu sözlerine tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

“Allah’ın sopası yok ki bunları ne hale getirdi. Bir tarafta halayın başında Erdoğan, sonunda HÜDA PAR, yanında DSP, yanında kim var? Bahçeli var. Hep beraber el ele, kol kola vermişler. Bizi masa olarak eleştirenler, şimdi beş benzemeze dönüşmüş durumda. Dün akşam HÜDA PAR’ın genel başkanı diyor ki ‘Türk bayrağı olmaz’ diyor, ‘Türkiye bayrağı’ olmalı diyor. Arkadaşlar Türk bayrağını tartışmaya açmış durumdalar. ‘Yemin edecek misiniz’ diyor, ‘Bakacağız’ diyor. Bize laf söyleyenler, ittifakımıza laf söyleyenler, hâlâ Türkiye Cumhuriyeti’nin 84 milyonun bayrağını içine sindirememiş bir meczupla karşı karşıya Türkiye.

Karşımızda ülkenin bayrağına, ülkenin bütünlüğüne karşı bir ittifakın mensubu var. TBMM’de yemin etmeyecek bir siyasi parti genel başkanı var ve Cumhur İttifakı’nın da ortağı. Bunu herkes duysun. Gaffar Okan cinayetini, domuz bağını hatırlayın. Terör arıyorlarsa, terörist arıyorlarsa, şiddeti savunanları arıyorlarsa içlerine baksınlar, aynaya baksınlar. Bunun akıl hocası Tayyip Erdoğan. Beraber mitinglere çıkıyorlar.

Türk bayrağını içine sindirememiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni içine sindirememiş bir meczubun içinde olduğu ittifakı da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Yorumlar (0)