Vatandaşın çilesi: Kıyma yerine tavuk ciğeri alışverişi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın seçim çalışmalarında konuşan vatandaşların yorumları, AKP’nin toplumu sürüklediği ekonomik buhranın ve acı Türkiye tablosunun özeti niteliğinde… Denizli’de Çameli'de saha ziyaretleri gerçekleştiren Gülizar Biçer Karaca’nın gündeminde soğan cücüğü de vardı, kıyma yerine tavuk ciğeri alan vatandaş da… Dükkanını kapatmamak için hanedeki emeklilerin maaşına ortak olan esnaf da vardı, 14 Mayıs’ta okey dışarı diyerek AKP’yi sandığa gömeceklerini söyleyen de…

GÜNDEM 26.04.2023, 11:07
Vatandaşın çilesi: Kıyma yerine tavuk ciğeri alışverişi

İşte vatandaşların gözünden ve dilinden Denizli’nin durumu, Türkiye’de AKP’nin millete fatura ettiği acı reçetenin tablosu:

 İlçe kasabı ziyaretinde havuz medyasında kilolarca et alabilen vatandaş haberleri yapıldığını hatırlan Gülizar Biçer Karaca’nın “Kilo ile et alabilen var mı? sorusuna yanıt “çok zor, eskisi gibi değil” şeklinde oldu. Ziyaret sırasında, alışveriş yapmak için dükkana giren bir vatandaş ise “Vatandaş su an et yiyebiliyor mu?” sorusuna, aldığı tavuk ciğer poşetini göstererek “Kıyma yerine tavuk ciğeri yiyoruz!” yanıtını verdi; vatandaşlar bu düzeni değiştirme sözü verdi. Gülizar Biçer Karaca ise “Söz veriyorum. İktidarımızda,  Et ve Süt Kurumu ile et, peynir ve süt fiyatları yarıya inecek!” diyerek iktidarında esnafın da halkın da nasıl nefes alacağını anlattı.

50 MİLYAR MAAŞ ALSAN DA ALIM GÜCÜ YOK Civar köylerin ayakkabı tamiratını yapan emekli vatandaş “İnsanlar daha önce attıkları ayakkabıları artık tamir için daha sık getiriyorlar. Geri vitese takıldı. Tamir ediyoruz ama biz de bittik, ben emekliyim. Esnaflığı bitirdiler. Emekli maaşı 7,5 dediler ama onu da tam vermediler. Ben soruyorum. Önceden ne kadar maaş alıyordun? 5 lira alıyordun. 5 alırken neler yapıyordun? O neler yapıyordun neler? 50 milyar maaş alsan yapabilecek misin? Yok yapamam. Olay burada” diyen ayakkabı tamir ve tadilatı yapan emekli vatandaş alım gücünün AKP iktidarında ne hale düştüğünü özetledi.

 “İHTİYAR”LARIN EMEKLİ MAAŞINA ORTAK OLMAK ZORUNDA KALAN ESNAF “Masrafını karşılayabiliyor musun?” diye soran CHP’li milletvekiline “Ödün veriyoruz” diyen esnaf ise “Mümkün olduğunca cepten yememeye çalışıyoruz ama yiyoruz, bizimki yetmezse ihtiyarların emekli maaşını yiyoruz. Buraya harcıyoruz.” gerçeğini anlattı. İktidara geleceğiz; 14 Mayıs’tan sonra ilk Kurban Bayramında her birinin hesaplarında 15 bin TL olacak. Kurbanı keseceksiniz. Kavurmayı yapacaksınız. Torunlarla birlikte hep birlikte yiyeceksiniz. Ne yapmak lazım, değiştirmek” diyerek CHP’nin emeklilere ikramiye vaatlerini anlattı. 

“14 MAYIS’TA OKEY DIŞARI” Çameli kahvehanelerindeki vatandaşlarla arasında samimi diyaloglar yaşanan Gülizar Biçer Karaca; “Ekmeğini “daş”tan kazanan abiler selamıyla okey oynayan vatandaşların yanına kahvehaneye girdi. Güney İlçesi ziyaretinde kahvehanede okey oynayan bir vatandaşın, “Biz şimdi okey dönüyoruz. 14 Mayıs'ta okeyi dışarı atacağız” sözünü hatırlatan Biçer Karaca, vatandaşlardan millet ittifakı iktidarı için destek sözü aldı.

KADINLARLA BİZ BU ÜLKEYİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ Gülizar Biçer Karaca, kadınlarla Aile Destekleri sigortasından hesaplarına yatacak paraya, emeklilik hakkından üretici genç ve kadınların sigortalanmasına CHP’nin kadın politikalarını paylaşıyor. Kadın esnafa “En az 8500 TL, bayramda 15 bin ikramiye almak istemez misin?” diyerek CHP’nin kadınlara yönelik vaatlerini anlatan Gülizar Biçer Karaca “isteriz” yanıtını alınca destek istedi. Bu ülkeyi kadınlarla birlikte değiştireceğiz. Bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Esnafın da emeklinin de çocukların da yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)