Van'da OHAL'e rağmen kadınlar sokağa çıktı

Van’da yüzlerce kadının katılımıyla Musa Anter Parkında 8 Mart mitingi düzenlendi.

GÜNDEM 08.03.2017, 16:46 08.03.2017, 16:46
Van'da OHAL'e rağmen kadınlar sokağa çıktı

Van’da yüzlerce kadının katılımıyla Musa Anter Parkında 8 Mart mitingi düzenlendi.  Evrensel'in haberine göre, Güvenlik güçlerinin yoğun aramalarının dikkat çektiği mitingte alana ulaşmak için üç kez arama yapıldı. Mitinge HDP Van ve bölge milletvekilleri çevre il ve ilçelerin HDP ve DBP yöneticileri , DBP HDP, DBP, EMEP, ESP, İHD bir çok demokratik kitle örgütü katıldı.

Mitingte, geçtiğimiz günlerde milletvekililiği düşürülen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ için "Figen Yüksekdağ irademizdir" yazılı pankart açıldı. Aynı zamanda mitingte, Van milletvekilileri Figen Yüksekdağ, Tuğba Hezer ve tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in mektupları okundu.

Mitingte ilk olarak HDP İl Eş Başkan yardımcısı aynı zamanda da tertip komitesi başkanı olan Leyla Işık konuşma yaptı. OHAL koşullarında alanlarda olduğumuza dikkat çekti. Kadınlar sıklıkla "jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla konuşmaya eşlik etti.HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, "Önümüzde bir referandum ve başkanlık süreci var. Biz buna hayır diyoruz.Biz barış dedikçe onlar savaş ve ölüm dediler ama yılmayacağız Anayasa kadınlara hak yok o yüzden hayır" dedi. Van il milletvekil Bedia Özgökçe konuşmasında herşeye rağmen 8 Mart'ta alanlarda olarak kardeşliğin adaletin umudun sesi olan kadınların OHAL koşullarında binbir haksızlık işkencelere rağmen susmadıklarını ve haykırdıklarıını vurguladı. Sonrasında HDP Ağrı milletvekili dilan Dirayet Taşdemir Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmaların ardından müzik grupları sahne alarak şarkılar söyledi. 

 

Yorumlar (0)