Vali devletin kaynağını 'FETÖ'ye bağışlamış

'FETÖ’den tutuklanan Bitlis eski Valisi Veysel Yurdakul hakkında hazırlanan iddianamede şu tespit yapıldı.

GÜNDEM 22.03.2017, 09:01 22.03.2017, 09:01
 Vali devletin kaynağını 'FETÖ'ye bağışlamış

'FETÖ’den tutuklanan Bitlis eski Valisi Veysel Yurdakul hakkında hazırlanan iddianamede şu tespit yapıldı: FETÖ’cülere devlet kesesinden 2 milyon 225 bin lira bağışta bulundu. FETÖ’cü bir vakfa da, 7 bin metrekare arazi tahsis etti.



Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, Ankara Başsavcılığı, 17-25 Aralık sürecinden sonra merkeze alınan ve Bitlis'e veda eden eski Vali Veysel Yurdakul hakkında “FETÖ üyeliği” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. 'FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Yurdakul'un Bitlis Valiliği boyunca, bu ildeki FETÖ'cü dernek ve vakıflara devlet kesesinden 2 milyon 225 bin lira bağışta bulunduğu da belirlendi. KHK ile kapatılan Elhamra Eğitim İşleri Derneği'ne de 7 bin metrekare alan tahsis ettiği ortaya çıktı. İşte eski valinin iddianameye yansıyan skandalları:

 

AÇIĞA ALINDI, İHRAÇ EDİLDİ

 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kurtuluş Deprem tarafından hazırlanan iddianamede, 13 Ağustos 2012'de atandığı Bitlis Valiliği'nden 17-25 Aralık sonrası merkeze çekilen Yurdakul'un, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü kalkışmanın ardından açığa alındığı, daha sonra da meslekten ihraç edildiği belirtildi. Halen tutuklu bulunan Yurdakul'un kripto haberleşme programı ByLock'u 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren kullandığı da kaydedildi.

 

DEVLET KESESİNDEN YARDIM

 

Yurdakul'un Bitlis Valisi olarak görev yaptığı dönemde, valilik bünyesinde faaliyet gösteren İl Dernekler Müdürlüğü kasasından, çoğunluğu kalkışma sonrası kapatılan FETÖ iltisaklı derneklere olmak üzere yüklü miktarlarda yardımda bulunulduğu vurgulandı. Bu derneklerin birçoğunun darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK'lar ile kapatılması dikkat çekerken, iddianamede yapılan yardımın toplam 2 milyon 225 bin lira civarında olduğu belirtildi. Bu dernekler arasında Adilcevaz Öğretmenler Derneği, Ahlat Eğitim Derneği, Yeni Ufuk Hanımlar Derneği, Bitlis Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği de yer aldı.

 

7 BİN METREKARE ARSA

 

Yurdakul'un valiliği sırasında, Bitlis -Tatvan-Çağlayan Mevkiinde İl İdaresi'ne ait bir arsanın 7 bin metrekarelik kısmını, KHK ile kapatılan FETÖ iltisaklı Elhamra Eğitim İşleri Derneği'ne tahsis ettiği de vurgulanan iddianamede, eski valinin ayrıca FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle mesleğinden ihraç edilen eski Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bulut'u kayırıcı tutum ve davranışlarda bulunduğu da anlatıldı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, valilik bünyesindeki Sosyal Destek Projeleri'nde (SODES) yapılan usulsüzlüklere ilişkin de Bitlis Başsavcılığı'nca ayrı bir soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

 

 

Yorumlar (0)