Ulaş Bardakçı mezarı başında anıldı

THKP-C ve DEV-GENÇ önderlerinden Ulaş Bardakçı ölüm yıldönümünde devrimci gençler tarafından anıldı

GÜNDEM 20.02.2017, 09:18 20.02.2017, 09:18
Ulaş Bardakçı mezarı başında anıldı

19 Şubat 1972 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de katledilen THKP-C ve DEV-GENÇ önderlerinden Ulaş Bardakçı ölüm yıldönümünde devrimci gençler tarafından Ankara Karşıyaka Mezarlığında mezarı başında yapılan anma töreni ile anıldı.

Birgün’de yer alan habere göre, Ankara'nın çeşitli mahalleleri ve üniversitelerinden devrimci gençler, saat:14.30’da Ulaş'ın mezarının bulunduğu Ankara Karşıyaka mezarlığı 2 nolu kapı önünde toplanarak Ulaş'a yürüdü. “Mahir Hüseyin Ulaş, Kurtuluşa Kadar Savaş” , “Ulaş, Devrimci Yolumuzda Yaşıyor” sloganları atan devrimci gençler Ulaş Bardakçı’nın mezarı başında, devrimci mücadelede kaybedilen devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bardakçı’nın mezarı başında yapılan anmada, “Bir kez daha Ulaş’a geldik, bir kez daha kucaklaşmaya geldik. Bir bugün buraya bir söz vermeye geldik.
Devrimciler inandığı fikirler, düşler uğruna yaşarlar ve bu uğurda mücadele eder. Bizim fikrimiz Kızıldere’nin ölümsüzleşen Mahir Çayan’ında ve Gezi’de Haziran’ında saklıdır. Bizim mücadelemiz, yitirdiğimiz yoldaşların ayak izinde saklıdır. Üzerimize düşen sorumluluk da devrimci mücadelede yitirdiklerimizin sorumluluğu ile aynı kararlılıkla mücadele etmektir. Mahallelerden, kampüslerden yükselen sesi Haziran saflarında birleştirmektir. Başkanlık hayali kuranları tarihin çöplüğüne gömmektir” denildi.

Daha sonra, Mahir Çayan başta olmak üzere devrimci mücadelede yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi.

 

ulas-bardakci-anildi-246991-1.

 

ulas-bardakci-anildi-246992-1.

 

ulas-bardakci-anildi-246993-1.

 

Yorumlar (0)