TRT, Diyanet Çocuk kanalı açtı!

Psikiyatrlar ve eğitimciler, sıklıkla çocuklara din eğitimi verilmesinin sakıncalarını vurgularken TRT, Diyanet Çocuk adlı kanalı yayına açtı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kanalla ilgili açıklamasında “sapkın akım ve ideolojilerin olumsuz etkilerine karşı çocuklara benlik kazandıracak” dedi.

GÜNDEM 11.05.2023, 09:51
TRT, Diyanet Çocuk kanalı açtı!

Dini içerikli ilk çizgi film kanalı olma özelliği taşıyacak olan TRT Diyanet Çocuk kanalı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı törenle yayın hayatına başladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen TRT Diyanet Çocuk kanalının açılış töreninde konuşan Başkan Erbaş, “Kalpleri ve zihinleriyle berrak bir ayna ve kıymetli bir cevher olan çocuklar, toplumun inanç, ahlak, değer ve kültür dünyasının mirasçılarıdır. Bu yüzden medeniyet geleneğimizde çocukların eğitimi, bilhassa din eğitimi üzerinde hassasiyetle durulmuştur.” dedi.

Erbaş, kanalla, İslam dininin inanç, ibadet, ahlak esasları hakkında farkındalık oluşturan, çocukları din ve değerler konusunda aydınlatan, bilgilendiren, bilinçlendiren eğitici yayınlar yapacaklarını söyledi.

Erbaş, “Çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek, zihin ve gönül dünyalarını güzelleştirecek, onlara insani erdem ve değerleri benimsetecek, onurlu, iffetli ve saygın bir hayatın yollarını öğretecek nitelikli programların üretilmesini önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Batıl inanç ve düşüncelerin, sapkın akım ve ideolojilerin, yabancı kültürlerin olumsuz etkileri karşısında çocuklarımıza güçlü bir benlik idraki kazandıracak milli, özgün ve kaliteli içerikler üretmenin ve bunları çocuklarımıza izlettirmenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Kısacası TRT Diyanet Çocuk kanalımız, son derece titiz bir çalışma neticesinde üretilen içerikleriyle bir taraftan çocuklarımızın bilgi ve bilinç düzeylerini artırırken diğer taraftan da duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni ve tertemiz bir penceredir.”

Erbaş, “TRT Diyanet Çocuk kanalımız, başta yarınlara dair umudumuza medar olan çocuklarımız olmak üzere milletimiz ve alem-i İslam için hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar (0)