TKP: Hayır'ı hırsızlara ve yalancılara yedirmeyeceğiz!

İlerici Türkiye halkının kararlı ve onurlu mücadelesinin içinde yer almayı gurur vesilesi sayan Türkiye Komünist Partisi, bundan sonra da AKP/Saray Rejimi karşısındaki kavganın en ön sıralarında yerini alacaktır.

GÜNDEM 18.04.2017, 10:38 18.04.2017, 10:38
TKP: Hayır'ı hırsızlara ve yalancılara yedirmeyeceğiz!

Türkiye Komünist Partisi referandum sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ülke de, bu emek de bizim! Hayır’ı hırsızlara ve yalancılara yedirmeyeceğiz!" dedi.

 

TKP Merkez Komitesi imzasıyla yayınlanan ve "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor. Halkımız teslim olmadı, mücadele devam ediyor." denilen açıklamanın tamamı şöyle:

 

"Bu ülke de, bu emek de bizim!


Hayır’ı hırsızlara ve yalancılara yedirmeyeceğiz!

 

AKP/Saray Rejimi’nin ülkemize dayattığı gerici anayasa değişikliği referandumu, Türkiye halkının eşsiz özverisi, dayanışması ve mücadelesi sayesinde alaşağı edilmiştir. Her türlü hukuksuzluk, adaletsizlik, baskı ve tehdit, medya desteği ve maddi kaynağa rağmen AKP/Saray Rejimi Türkiye halkı karşısında diz çökmek zorunda kalmıştır.

Yenilgisinin ilk işaretleri görünür görünmez AA üzerinden manipülasyona başlayan AKP/Saray Rejimi, bu da yetmeyince YSK’nın mühürsüz oyları geçerli sayan akıl ve hukuk dışı kararını devreye sokmuştur. Açık bir hile yöntemi olan bu karar sayesinde yaklaşık 2,5 milyon mühürsüz oy geçerli sayılmış, bu hileli oylar sayesinde AKP/Saray Rejimi’nin Evet oyu yüzde 50 sınırını zorlukla aşabilmiştir. 

AKP/Saray Rejimi’nin her türlü sahtekarlığı ve hilesi sonucunda yaratılan bu sonuçların gayrımeşru olduğunu ilan ediyor, ilan edilen referandum sonucunu tanımıyoruz. Sandıktan çıkan sonuç halkın iradesinin tecelli etmesi değil, AKP/Saray Rejimi’nin tüm devlet imkanlarını kullanarak hayata geçirdiği hile ve yalanların ifşa olmasıdır.

Hem gerçek oy sayım sonuçlarına hem de ülkemizde esen rüzgara bakıldığında, Hayır’ın kazandığı gün gibi açıktır. AKP/Saray Rejimi boyun eğdiremediği, diz çöktüremediği halkımızı hile ve yalanlar yoluyla teslim almaya çalışmıştır. 16 Nisan akşamı halkımız, bu teslim alma girişimine de boyun eğmeyeceğini haykırmış ve “Hayır”ın daha başlangıç olduğunu göstererek mücadeleye devam işareti vermiştir.

Seçim sonuçlarının manipülasyonuna ve sahtecilik yoluyla rakamlarla oynanmasına karşı dimdik duracak olan halkımız, referandumun iptal edilmesi için ve AKP/Saray Rejimi’nin ülkemizden def edilmesi için mücadeleyi yükseltmeye hazırdır. Sahtecilik ve hile yoluyla referandumu kazanmaya çalışan AKP/Saray Rejimi’ne geçit verilmeyecek, oldu bittiyle gasp ettiği ehliyet en kısa sürede elinden alınacaktır.

İlerici Türkiye halkının kararlı ve onurlu mücadelesinin içinde yer almayı gurur vesilesi sayan Türkiye Komünist Partisi, bundan sonra da AKP/Saray Rejimi karşısındaki kavganın en ön sıralarında yerini alacaktır.

Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor.

Halkımız teslim olmadı, mücadele devam ediyor.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite"

Yorumlar (0)