TİP Milletvekili Ahmet Şık'tan Süleyman Soylu'ya: 'Şeytan sizden utanıyor!

Bakan Süleyman Soylu’nun bir sunum yaptığı görüşmelerde, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da bir konuşma yaptı.

GÜNDEM 19.11.2022, 10:29
TİP Milletvekili Ahmet Şık'tan Süleyman Soylu'ya: 'Şeytan sizden utanıyor!

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘zor’ sorular yöneltti. “Şeytan sizden utanıyor” diyen Ahmet Şık’ın konuşması sırasında AKP ve MHP’lilerden bazıları Şık’ın üzerine yürüdü. Görüşmeye ara verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşüldü.

Bakan Süleyman Soylu’nun bir sunum yaptığı görüşmelerde, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da bir konuşma yaptı.

Şık, konuşmasında şunları söyledi:

Hamaset dolu konuşmasıyla zulüm çarkının dişlilerinden biri olan İçişleri Bakanı yine aynı teraneyi çaldı. Her türlü suçu önlemiş, teröristleri ayakkabı numarasına kadar biliyormuş, uyuşturucuya geçit vermiyormuş, HDP’liler bölücü, CHP’liler FETÖ’cüymüş. Ancak mafyanın suçlarını ifşa etti Süleyman Soylu. Aralarındaki çelişkilere, husumete, çatışmalara rağmen onu bakan koltuğunda tutmaya mecbur kalan, kendisinden temiz olmayan Saray Rejimi de, yerli ve milli bir hükümetmiş.

‘ZULMÜN KAR ETMEYECEĞİNİ BİLİN’

Bay bakana göre söylediklerinden olmayan, işledikleri suçlara ortak olmayan herkes bölücü FETÖ’cü… Hukuksuzluk rejimine, suç düzenine itiraz eden herkes de terörist. Suça, suçluya kol kanat germenin manevi yükten, kirli işlerin haysiyetsizlikten sayılmadığı bir düzende masum birçok kişi bu yüzden hapiste. Ancak sadakati gerçeklere olanları hiçbir yasanın caydıramayacağını, onlara hiçbir zulmün kâr etmeyeceğini de bilin.

Hukuksuzluklarınıza, suçlarınıza uydurduğunuz kılıflarınıza inanacak bir kitle de var. Menfaatlerinizi ve dünyevi iktidarınızı kendinize amaç belleyip başkalarına dayatmaya çalıştığınız ahiret korkusuyla, yerli ve milli hamasetiyle işiniz kolay. Devleti tanrı, muktediri peygamber sanıp tapınmaya meraklılar için hiçbir zalimlik, hiçbir hukuksuzluk dert edinilmez. Bu yüzden size haktan, hukuktan, adaletten eşitlikten bahsetmeyeceğim. Hesap sormazsam namerdim iddianıza ve haysiyetinize ihanet etmiş biri olarak bu değerler size yabancı. Oysa ki hayat her türkü ikbal ve menfaati kirlenme pahasına kirlenmeye çalışırken değil haysiyetle sürdürülebiliyorsa değerdir.

Suçlarınızın, hukuksuzluklarınızın karşılığını biliyoruz. Elbet hesap günü gelecek ama o gün gelmeden kendinizi büyük, başkalarını küçük gösteren o aynaların karşına geçin bir sorun bakalım. Bezirganlığını yaptığınız inanç sistemine ile ilgili söylediklerinizi doğru kabul eder isek eğer yaptıklarınızdan size düşen karşılık nedir?

‘ŞEYTAN SİZDEN UTANIYOR’

Muhtemelen bu sorunun yanıtını aramayacaksınız. Çünkü sadece eski dava arkadaşlarınızla değil, utançla da yollarınızı ayırmışsınız. Utanmayan da yok değil, eğer çalınmasaydı pabucunu ters giydireceğiniz şeytan sizden utanıyor.

Şimdi sizden yanıtlamayacağınızı bildiğim birkaç soru yönelteceğim; Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanının işi ülkede bombalı katliam gerçekleşirken Suriye’de toplu konut açılışı yapmak mıdır? Sedat Peker’den para alan AKP’li siyasetçi için adli makamlara bilgi verdiniz mi? Bazı AKP yöneticilerinin İstanbul Balat’ta silah dağıttığı söylenmiş ve yalanlanmamıştı. Neden Soruşturma açılmadı? Yakalanan uyuşturucu miktarlarından bir tanesi Türkiye’nin uyuşturucu geçiş güzergâhı olmasının yanında artık üretim merkezine dönüşmesiyle ilgili midir? Uluslararası mafya kartellerinin kanlı hesaplaşmalara girişmesinin Türkiye’nin uyuşturucu üretim merkezi haline gelmesiyle ilgisi var mıdır? Bugüne kadar yedi ayrı varlık barışı düzenlemesi yapıldı. Bu uygulamayla kimlere ait ne kadar kara para yurda sokulmuş ve bunlar araştırılmış mıdır? Cumhuriyet tarihinin en büyük kara para aklama operasyonu dediğiniz bataklık soruşturmasında tutuklu tek sanık kalmadı. Siz mi doğru söylemediniz yargı mı yanlış yaptı? Kolombiya’da ele geçirilen yaklaşık beş tonluk kokainle ilgili neden bir tek kimse adli takibe uğramadı? Haftada ortalama beş bin uyuşturucu satıcısının gözaltına alındığı iddiasında bulundunuz yıllık 250 binden fazla şüpheli yapar. İçinde bir tek uyuşturucu baronu var mıdır? Hakkari’de yakalanan ve bomba taşıma kuryeliği yapan polisin soruşturmasında patlayıcıların alıcıları kimlerdir ve hangi örgüte mensuplardır?

Siber Suçlarla Mücadele Dairesinde geçici uzman statüsünden alınıp sonrasında kadroya geçirilenlerin kaçı sizin ve üst düzey emniyetçilerin akrabasıdır? Bu kişilerin sizin sosyal medya trol ekibinizden olduğu iddiaları doğru mudur? Bu kişilerle ilgili olumsuz görüş bildiren üst düzey polislerden oluşan görev yerleri değiştirilmiş ya da emekli edilmiş midir? Alımlara olumlu görüş bildiren komisyon terfi ettirilmiş midir?

‘AYNI SAFTA TOPLANDIĞINIZI BİLİYORUZ’

Kritik her soruda olduğu gibi bunlara da yanıt vermeyeceksiniz. Çünkü aranızdaki güç savaşına, çelişkilere, anlaşmazlıklara rağmen hakikatten bahsedenleri iç ya da dış düşman bellediğinizde aynı safta toplaştığınızı biliyoruz. Dünyanın en güçlü tutkalı suç olduğundan yapışıyorsunuz birbirinize. Ama tarih yine tekerrür edecek ve eski iktidar ortağınız Fethullahçılarla olduğu gibi ganimet paylaşırken yine birbirinizi yiyeceksiniz.

Din şarlatanlığınız da işe yaramayacak. Çünkü herkes ellerinizi kanla yıkadığınızı görecek. Abdest alırken burnunuza çektiğiniz suyun babasız annesiz kalmasına neden olduğunuz çocukların, evlerini yıktığınız insanların gözyaşları olduğunu bilecek. Ayaklarınızı yıkadığınız suyun kuruttuğunuz akarsular, üzerinde namaza durduğunuzun da talan edip yağmaladığınız vatan olduğunu öğrenecek.

Çünkü hepinizle hesaplaşacağız.

ŞIK’IN SÖZLERİ AKP’LİLERİ KIZDIRDI

Şık’ın konuştuğu sırada AKP ve MHP’lilerden bazıları araya girmek istedi. Şık’ın konuşması kesilemeyince AKP ve MHP’lilerden bazıları Şık’ın üzerine yürüdü. Komisyondaki görüşmelere ara verildi.

Yorumlar (0)