Tepkilerin ardından WhatsApp Durum Info adıyla dönüyor

WhatsApp'in yaptığı son güncellemenin ardından yazı ve emojiyle durum yani Status'un güncellenebilmesi imkanı kalkmış yerine SnapChat'ten tanınan ve 24 saatte silinen fotoğraf ve video şeklinde durum gelmişti.

GÜNDEM 01.03.2017, 11:33 01.03.2017, 11:33
Tepkilerin ardından WhatsApp Durum Info adıyla dönüyor

 Gelen tepkiler üzerine eski tip Durum'u 'geri getirmeye karar verdi. Tepkiler üzerine WhatsApp'ın beta versiyonlarıyla ilgili veriler yayınlayan WABetaInfo hesabı yazı ve emojiyle hazırlanabilen durumun tepkiler üzerine geri döneceğine dair işaretler olduğunu yazmıştı.

Tech2 web sitesinin haberine göre WhatsApp 'durum' için yeni bir sekme hazırladı ve adını Info koydu. Beta versiyonda yer alan Info sekmesine Android'de Ayarlar'ın üzerindeki genişletilmiş menüden ulaşılabilecek.


Buraya tıklandığında Yeni Grup, Yeni Yayın, WhatsApp Web ve Yıldızlı mesajlardan sonra Info (Bilgi ya da durum) seçeneği görülebilecek.

Info'ya tıkladığınızda tanıdığınız o 'durum' menüsü karşınıza çıkacak ancak adı bu sefer Info olacak. Bu menüde uygun, meşgul, okulda, sinemada, işte, pili bitmek üzere, konuşamaz mesaj atın, toplantıda gibi otomatik seçilebilen durum bildirileri yer alıyor. Aynı zamanda kalem sekmesine tıklayarak istediğiniz başka bir metni de durumunuz da gösterebileceksiniz. Burada yaptığınız seçimler Profil sekmesinden de görülebilecek.

Whatsapp ayrıca daha önce bahsettiği gönderilen mesajı geri alma seçeneğini de beta versiyonunda deniyor.

WhatsApp geliştiricileri mesajı geri alma seçeneği için Revoke ismini kullanmıştı. Bu kez revoke yerine unsend yani gönderilmemiş (mesaj) ismini kullandı.

Bu özelliği kullanmak için seçili mesaja uzunca bir süre basmanız gerekiyor. Bir süre sonra 'Unsend the message' 'Mesajı gönderme' kutusu açılıyor. Buradan unsend'i yani göndermeyi seçerseniz o mesajın metninin yerinde gönderilmemiş mesaj yazıyor. Özelliğin testinin halen sürdüğü öğrenildi.

 

Yorumlar (0)