Taşerondan da patrondan da ücretlerini alamayan işçiler çatıya çıktı

Bodrum'da bir inşaatın boya işlerini yapan fakat ücretlerini alamayıp işten kovulan 6 işçi, durumu protesto etmek için inşaatın çatısına çıktı.

GÜNDEM 18.11.2016, 14:28 18.11.2016, 14:28
Taşerondan da patrondan da ücretlerini alamayan işçiler çatıya çıktı

Birgün gazetesinde yer alan DHA'nın haberine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi'ndeki bir inşaatın boya ve badana işini yapan evli ve 3 çocuk babası 44 yaşındaki Turan S., kendisiyle birlikte 6 işçinin, toplam 6 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Ödeme yapılmadan işten kovuldukları gerekçesiyle 1 ay önce, jandarma ve savcılığa giderek, inşaatın sahibi E.Ş. ve taşeron C.Ç. hakkında şikayetçi oldu.

 

 

Geçen zamana rağmen ödemenin yapılmadığını belirten Turan S., iş arkadaşı boya ustası Yusuf B. ile birlikte, bu sabah, çalıştıkları 3 katlı inşaatın çatısına çıktı. Ancak Turan S. ve Yusuf B., jandarmanın engellemesiyle buradan indirildi. Turan S. ve Yusuf B., ifadelerine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü, ardından da serbest bırakıldı.

 

 

Emeğin sömürüsü ve muhafazakâr toplum Emeğin sömürüsü ve muhafazakâr toplum

'İşçileri tanımıyoruz, taşeron ödemedi'

 

İnşaat sahibi E.Ş. yaptığı açıklamada, "Biz mal sahibi olarak inşaatın badana, boya, sıva ve benzeri işlerini taşerona veririz. Bu işçileri tanımayız. Paraların tamamını taşerona ödedik, bizimle bir alıp verecekleri yok. Bu da yetmiyormuş gibi taşerondan paralarını alamayınca işyerime gelip personelimi tehdit etmişler. Biz de savcılığa bu yönde ifade verdik, suç duyurusunda bulunduk" dedi. Taşeron C.Ç. ise "Bu kişilerin benden alacağı yok. İnşaat sahibinden paralarını alacaklar" diye konuştu. 

Yorumlar (0)