Tarikat yurdunun adı sansürlendi: Çocuğa cinsel istismar

İzmir'in Menemen ilçesinde, bir haftadır haber alınamayan 15 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Coşkun'un cansız bedeni, Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki su kuyusu içinde ayağına taş bağlanmış şekilde bulunmuştu.

GÜNDEM 22.02.2017, 10:31 22.02.2017, 10:31
Tarikat yurdunun adı sansürlendi: Çocuğa cinsel istismar

Sol'un haberine göre, 15 yaşındaki Ahmet'in, Türkiye Gençlik Vakfı isimli gerici bir derneğin yurdunda Kuran hocası olan üvey babası Müştak M. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Müştak M. tutuklanırken, olaya ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

İDAM PROPAGANDASI

Konuyu programına taşıyan isimlerden birisi de Müge Anlı oldu. Anlı, programın başındaki "özet" kısmının ardından sözü alarak "intikam" istediğini söyledi.

Anlı'nın daimi konularından Avukat Rahmi Özkan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla ortaya attığı "idam" konusunu gündeme getirdi. "İdam"ın Avupa ve ABD'de uygulandığını ifade eden Özkan, "idam istediğini" ancak bu konuların sadece TBMM'nin insiyatifine bırakıldığını söyledi. Özkan ayrıca katilin "Sultan Ahmet Meydanı'nda asılması" gerektiğini ifade etti.

DEDESİ GÖNDERİYORDU

Programa konuk olarak katılan bir başka isimse 15 yaşındaki Ahmet'in amcasıydı. Amca Hasan Coşkun, yeğeninin sorunlu olduğunu ancak buna rağmen yatılı Kuran kursuna gönderildiğini söyledi. Yeğenlerinin kendileriyle görüştürülmediğini iddia eden Hasan Coşkun, "Bu çocuk neden yatılı okulda bırakıldı?" diye sordu.

İSTİSMAR İDDİALARI

Programın bir diğer daimi konuklarından psikiyatrist Dr. Arif Verimli'nin verdiği “Benim aklıma Vatikan örneği geliyor” şeklindeki çıkışı ise sunucu Anlı tarafından "her şeyi karıştırmayalım" diyerek engellendi.

Programda konuşulan konulardan en dikkat çeken bölüm "istismar" iddialarıydı. Programın sunucusu ve konukları Ahmet Coşkun cinayetinde istismardan süphelendiklerini söylediler.

Daha sonra katil Müştak M.'nin öğrencilere istismarda bulunduğunu belirten bir konuk canlı yayına bağlandı. İsmini vermek istemeyen öğrenci, Müştak M.'nin çalışkan öğrencilere cemaat yurdunda istismarda bulunduğunu, istismar iddialarının ortaya çıkmasıyla yurt yöneticilerinin olayın üstünü kapadığını belirtti.

YİNE İSTİSMAR, YİNE CEMAAT YURDU

Programın en dikkat çeken noktası ise "cemaat yurdu" ifadesinin geçtiği yerlerin sansürlenmesi oldu. Adana'daki Aladağ katliamı sırasında Süleymancılara ait olduğu belirtilen yurdun, CNN Türk tarafından sansürlenmesine benze bir durum yaşandı. Programa telefonla bağlanan konuğun yurttan bahsederken kullandığı sözler kanal tarafından sessizleştirildi.

 

Yorumlar (0)