Suriye, Halep'in neredeyse tamamını geri aldı

Suriye ordusu Halep'in neredeyse tamamını uluslararası cihat şebekelerinden geri aldı

GÜNDEM 12.12.2016, 16:47 12.12.2016, 16:47
Suriye, Halep'in neredeyse tamamını geri aldı

Birgün de yer alan habere göre, AFP, yerel kaynaklara dayanarak, Halep’teki cihatçıların kontrol ettikleri az sayıdaki mahalleden de çekilmeye başladığını duyurdu.

 

Suriye ordusu ve müttefikleri Halep operasyonunu sona erdirmek üzere.

 

AFP’nin aktardığına göre, kentte kalan cihatçılar Bustan el-Kasr, El Kalasa, Karam el-Daada, Calun ve Cisr el-Hac mahallelerinden çekilmeye başladı.

 

 

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin başkanı Rami Abdülrahman ise ‘Halep’teki savaşın sona erdiğini’ söyledi. Reuters’a konuşan Abdülrahman, silahlı grupların ellerindeki son altı mahalleden de çekildiklerini söyledi.

 

Suriye ordusundan yapılan açıklamada da, bugünkü gelişmeyle birlikte bir dönem cihatçıların kalesi konumundaki Doğu Halep'in yüzde 98'inin ele geçirildiği ifade edildi.

 

Suriye ordusundan bir kaynağın verdiği bilgiye göre ise Şeyh Sait bölgesini ele geçiren rejim güçleri, daha sonra al-Shahideen, Kerem Efendi, Kerem al-Daadaa ve Salaheen bölgelerini de ele geçirdi ve ilerlemesini sürdürüyor.

 

 

 

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bugün yapılan bir açıklamada Suriye hükümet güçlerinin, Suriye’nin bir zamanlar en büyük şehri olan Halep’in yüzde 95’inden fazlasında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı.

 

Rus haber ajanslarında yer alan bir açıklamaya göre bakanlık, Halep’in doğusundaki çatışmaların başlamasından bu yana 2,200’den fazla isyancının teslim olduğunu ve 100,000 sivilin de bölgeden ayrıldığını belirtti.

 

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz 24 saat içerisinde 728 isyancının silahını bırakarak Halep’in batısına geçtiğini söyledi. Bakanlık aynı süre içerisinde 13 bin 346 sivilin de isyancıların elindeki bölgeden ayrıldığını belirtti.

Yorumlar (0)