Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na uyuşturucu yanıtı: 'Bunları ispat etmek zorunda'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına ilişkin "Geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, bir dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim. Bunlar ispat edilmek zorunda" dedi.

GÜNDEM 03.11.2022, 15:20
Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na uyuşturucu yanıtı: 'Bunları ispat etmek zorunda'

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarıyla ilgili kendisinin, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının bulunduğu suç duyurularından nasıl bir sonuç beklediğine ilişkin soruya Soylu, "Bir iftirayla karşı karşıyayız ve bu iftiranın sahipleri bunları ispat etmek ve kanıtlamak zorundadır. Bu iftiranın sahipleri bunları o mahkemede anlatacaklar. Yanında ne olduğu belli olmayan birisiyle çıkıp, CHP'de onun için neler söylediklerini de hepimiz biliyoruz, bir değerlendirme yapıp, devletin kurumlarını ilzam etmek, aşağılamak, iftira etmek ve onları suça bulaşmış olarak nitelendirmenin elbette ki hukuksal karşılığı olacaktır. Öyle kolay bir iş değil. Öyle Amerika'dan, sağdan, soldan üflemelerle bu iş Türkiye'de karşılık bulmaz." yanıtını verdi.
Soylu "Duruşmalara gidecek misiniz?" sorusunu ise "Çok gitmek isterim. Gideceğim tabii. Niye gitmeyeyim? Karşı karşıya kalacağız." şeklinde yanıtladı.

Yorumlar (0)