Sözcü'den CHP'ye 'parayı kime ödediniz? sorusu:Tuncay Özkan yanıt verebilecek mi?

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Halk TV ve Sözcü TV olmak üzere muhalif kanalları CHP'den para almakla suçlamıştı.

GÜNDEM 05.07.2023, 09:20 05.07.2023, 10:24
Sözcü'den CHP'ye 'parayı kime ödediniz? sorusu:Tuncay Özkan yanıt verebilecek mi?

Gazete Kritik- CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Halk TV ve Sözcü TV olmak üzere muhalif kanalları CHP'den para almakla suçlamıştı. 

Dün akşam Sözcü TV ekranlarında  CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre'ye program sunucusu Gazeteci İpek Özbey'den bir çağrı geldi.

Özbey, Muğla İl Başkanı'nın "Sözcü TV CHP'den para aldı" iddialarını hatırlatarak kimin ne şekilde aldığının açıklanması çağrısında bulundu.

TUNCAY ÖZKAN PARAYI NEREYE VE KİME ÖDEDİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Tuncay Özkan'ın seçim kampayasının medya ve iletişim bölümünü yürütüyordu.Gazeteci Bahar Feyzan'ın iddialarına CHP'nin bütçesinden reklam ve medya için ayrılan bütçenin tutarı, bu 367 milyon TL'lik reklam bütçesinin Tuncay Özkan tarafından ne şekilde harcandığı ise tartışma yarattı.

CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre ise birinci turda Tuncay Özkan'ın harcadığı paranın 450 milyon TL civarında olduğu iddia ediliyor.

Gazete Kritik'e konuşan CHP'li bir isim seçim kampanyasına harcanan para ve seçimin nasıl kaybedildiği ile ilgili şunları söyledi:

DEVASAL BÜTÇEYİ MONTAJA KARŞI KULLANMADILAR

"İktidar tarafından Kılıçdaroğlu'nun montajlı videoları il il dolaştırılıyor. Senin elinde devasal bir bütçe var. Aklı başında olan gerçekten seçim kampanyasını amacına göre kullanan biri montaj ile Kemal Bey'i vuranlara karşı 81 ilde led araçlar ve ekranlarla bu kara propaganın yalan olduğunu duyurur. Madem TRT giriyor bu evlere sende bu araçlarla kapılarına kadar git. Bunu da yapamıyorsan 81 ilde Habur görüntülerini çadır mahkemelerini göster. Fakat bu paranın akıbeti belli değil. Kime ne şekilde aktarıldı. Hangi milletvekili adayları finansman edildi.Bu sorular yanıt bekliyor. Tuncay Özkan'ın seçimde ne kadar para harcadığı ve kimlere ne ödediği açık bir şekilde CHP ve Türk kamuoyu ile paylaşılmalıdır."

"İSTANBUL'DAN İZMİR'E KADAR GELDİM DOĞRU DÜRÜST KILIÇDAROĞLU  BİLLBOARDLARI YOK"

Gazeteci Fatih Altaylı seçim öncesi İstanbul'dan İzmir'e seyahatinde yollardaki billboardların hemen hemen hepsinde Erdoğan'ın reklamlarının olduğunu ve CHP'nin kalesi İzmir'de bile Kılıçdaroğlu billboardlarının yetersizlliğini eleştirmişti.

Yorumlar (0)