Soylu uyardı, Mehmet Ağar özür diledi

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyarısı üzerine özür diledi.

GÜNDEM 13.05.2021, 13:19 13.05.2021, 13:36
Soylu uyardı, Mehmet Ağar özür diledi

Ağar, “Eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından sürçü lisan söz konusu. Çok başarılı bir emniyet teşkilatımız var. Devlet her konuda vaziyete hakim. Kızgınlıkla ağzımdan çıktı söz. Saygı beyi aradım ben. Haber namusu olan biri. Ama buradaki kusur benim. Bütün meslektaşlarımdan özür dilerim” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina’yla ilgili “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bu sabah tepki gelmişti. Soylu, “Bu süreçte “belki dil sürçmesidir” diye hala tekzibini beklediğim cümle. Biz olmasa idik oraya mafya çökecekti cümlesidir. İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” ifadelerini kullanmıştı.

Soylu, Mehmet Ağar için ayrı not düştü: İnşallah çarpıtmadır

AĞAR, ÖZÜR DİLEDİ: KIZGINLIKLA AĞZIMDAN ÇIKTI

Soylu‘nun uyarısı üzerine Mehmet Ağar, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’a açıklamalarda bulunarak, emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Ağar, şöyle konuştu:

“Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından ve sinirliliğinden burada bir sürç-i lisan söz konusu. Bugün görev yapan emniyet teşkilatı mensubu arkadaşlarımız çok nadide çok değerli arkadaşlarımız. Bizim zamanında daha rütbelerde çok başarılı görevleri yapıyorlardı. Bugün Türkiye organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar, göz açtırmıyorlar. Dolayısıyla benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum.

Özellikle sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirler kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerek teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin.”

Ağar, kendisi ve oğlu hakkındaki iddialarla ilgili “Oğlumla iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. PKK ve yasadışı sitelerden çıktı iddialar. Ben yıllardır dokunulmazlığı olmayan biriyim. Buyurun delillerle gelin. Bunlar tamamen geçmişte yapıldığı gibi mücadele azmini kırma takdikleridir” dedi.

Yorumlar (0)