Şırnak Silopi'de polis 'Evet' gazetesi dağıttı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Evet propagandası yapan gazetelerin dağıtımına polislerin de dahil olduğu fotoğrafa tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu devletin iflasıdır. Adalet yoksa devlet de kalmaz. Vatandaş devlete nasıl güvenecek?" diye sordu.

GÜNDEM 24.03.2017, 15:10 24.03.2017, 15:10
Şırnak Silopi'de polis 'Evet' gazetesi dağıttı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Evet propagandası yapan gazetelerin dağıtımına polislerin de dahil olduğu fotoğrafa tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Bu devletin iflasıdır. Adalet yoksa devlet de kalmaz. Vatandaş devlete nasıl güvenecek?" diye sordu.

 

''Hayır oyu verecek bir yurttaş, o polislere nasıl güvenecek''

 

AKP'nin tarafsızlık ilkesini ortadan kaldırdığını belirten Yarkadaş, "Vatandaş bu manzarayı görünce devlete olan inancını kaybeder. Hayır oyu verecek bir yurttaş, o polislere nasıl güvenecek" diye konuştu.

 

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir açıklama bekleyen Yarkadaş, "Polise kampanyalara katılması için talimat mı veriyorsun?" diye sordu.

 

''Polis bir partinin kolluk gücü değil, herkesin polisi olsun''

 

Polisin AKP'nin kolluk gücü haline getirilmesinin Türkiye'ye onarılması mümkün olmayan zararlar vereceğini söyleyen Yarkadaş, "AKP bu yanlıştan dönsün... Polis bir partinin kolluk gücü değil, herkesin polisi olsun" dedi.

 

Yarkadaş'ın konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklaması:

 

sirnak-silopi-de-polis-evet-gazetesi-dagitti-263563-1.

Yorumlar (0)