"Serdar Aksoy, CHP'li Tuncay Özkan’ın gizli bağlarını anlattı"

Menemen Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy, o dönemki partisi CHP'nin kendisine kurduğu kumpası ve Tuncay Özkan'ın "gizli bağları"nı Veryansın Tv'de anlattı.

GÜNDEM 01.10.2023, 14:58
"Serdar Aksoy, CHP'li Tuncay Özkan’ın gizli bağlarını anlattı"

Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi’nden Serdar Aksoy, İzmir Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürütürken kendisine kurulan kumpası Veryansın Tv’nin Tanık programında anlattı.

31 Mart 2019 Seçimleri’nden sonra göreve geldiğinde Menemen Belediye Başkanlığı’nın kasasında “sadece 50 TL” olduğunu aktaran Aksoy, gayrimenkullerin “gittiğini” ve bunun soruşturmasının yapılmayarak herhangi bir adım atılmadığını aktardı.

Veryansıntv'nin haberine göre, göreve geldiğinde belediyenin personel maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu belirten Aksoy, sorunu çözmek için İller Bankası’ndan kredi talep ettiklerini ancak başvurularının kabul edilmediğini açıkladı.

İller Bankası’nın ret gerekçesinin arkasında Menemen’i “kişisel sorunu” haline getiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın olduğunu öne süren Aksoy, bu sebeple özel bankalara başvurduklarını açıkladı.

Kredi almak için şu anki bir CHP milletvekili ile Koç Kuleleri’nde bir Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ile görüştüklerini söyleyen Aksoy, yöneticinin kendilerine  “Levent Bey’le(Göktaş) görüştünüz mü?” sorusunu sorduğunu aktardı. Bu soru üzerine aynı binada CHP vekili ve Yapı Kredi yöneticisi ile 2-3 kat aşağı indiklerini belirten Aksoy, Levent Göktaş’ın kendisine “Tuncaz senden birtakım taleplerde bulunur, sen de bunları halledersin.” dediğini açıkladı.

Mahkemeye verildiği takdirde HTS kayıtları sayesinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyleyen Aksoy, CHP milletvekilinin kendisine “Yarın iktidar olduğumuzda Sayın Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) Levent Göktaş’ı Mit Müsteşarı yapacağını” söylediğini aktardı.

Aksoy, Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay’ın “Ne işi var CHP’nin Levent Göktaş’la?” sorusu üzerine yanıtlar verdi.

Yorumlar (0)