SEMRA PEKTOPAL:'EMPERYALİZME KARŞI DİRENEN SURİYE HALKI YALNIZ DEĞİLDİR'

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Semra Pektopal "Suriye halkı bize emperyalistlerin öyle sanıldığı gibi yıkılmaz bir kale olmadığını ve özgürlüğüne inanmış örgütlü bir halkın yenilemeyeceğini gösteriyor, umut oluyor" dedi.

GÜNDEM 15.12.2016, 14:33 15.12.2016, 14:33
SEMRA PEKTOPAL:'EMPERYALİZME KARŞI DİRENEN SURİYE HALKI YALNIZ DEĞİLDİR'

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Semra Pektopal yaptıgı açıklama ile;

 

ABD emperyalistleri BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) hedefine ulaşmak için yıllardır Ortadoğu'da, ortaya çıkarttığı beslediği ve büyüttüğü ortaçağcı gerici taşeron terör örgütleri ile birlikte kan gölüne çevirdi, taş taş üstünde bırakmadı. 

 

Suriye'de emperyalistlerin hedefinde olan bu ülkelerden birisi. O yüzden de Suriye'de yıllardır bu emperyalist güçler ve taşeronları tarafından yürütülen bir iç savaş ve buna onurluca, kararlıca direnen Beşşar Esad ve Suriye Halkı var.

 

Bu iç savaşta Halep, emperyalistlerin taşeronu olan "Cihatçı" güçler denilen terör örgütlerinin kontrolü altında idi. Bu kanlı zalim terör örgütlerinin yıllardır ele geçirdikleri yerlerde masum halka yapmadıkları zulüm kalmadı. Ama bundan iki gün önce Halep bu örgütlerin elinden alınınca yandaş medya tarafından "Halep düştü" diye haber ve paylaşımlar yapılmaya başlandı. Oysa, Beşşar Esad ve Suriye Ordusu kendi ülkesinin bir şehrini insanlıktan nasibini almamış bu eli kanlı terör örgütlerinden temizledi ve kontrolü yeniden ele geçirdi.

 

 

O yüzden de Halep Halkı; kendilerine tecavüz eden, her türlü zulmü uygulayarak katleden ABD emperyalistlerinden ve onların işbirlikçisi eli kanlı taşeron örgütlerinden kurtaran ve onları Halep’e gömen BEŞŞAR ESAD ve Suriye Ordusunun zaferini, dün gece sabaha kadar kutladılar. Eğer yandaş medyanın dediği gibi bir katliam söz konusu olsaydı, Halep’te kadın, erkek, çocuk sokaklarda özgürlük şarkıları söyleyebilir miydi? 

 

Emperyalistlerin güdümünde ki basın tarafından tüm dünyaya, Halep'te Suriye Ordusu tarafından katliam yapıldığı yalanı servis ediliyor. Hem de görülmemiş iki yüzlülükle "Müslümanlar katlediliyor, ey müslümanlar neredesiniz?" vs. türünden asparagas yayınlar yaparak Suriye ordusu karşısında kaybetmelerini gizlemeye çalışıyorlar. Bu yalan haberler bir kez daha basının insanları kandırmak için nasıl etkili bir güç olduğunu da gösteriyor ne yazık ki.

 

 Çünkü buna inanan halkımız da IŞİD, EL NUSRA ve ÖSO'yu müslüman, Suriye ordusunu da farklı bir dine mensupmuş gibi "müslümanlar katlediliyor" diyerek sosyal medya üzerinden tepkiler gösteriyor.

 

Ey benim çabuk unutan, araştırmayan, duyduğuna hemen inanan halkım, ABD emperyalistleri tarafından meydana getirilen ve başta Suriye halkının sonra da bizim başımıza bela edilen IŞİD, EL NUSRA ve ÖSO'nun Suriye'de masum halka zulmünü, küçücük bir çocuğun canlı yayında kafasını nasıl kestiğini, ülkemizi canlı bombaları ile kan gölünü çevirdiğini unuttunuz mu? Bu asparagas haberlere inanarak IŞİD'i desteklediğiniz ve farkında olmadan onun yanında saf tuttuğunuzun farkında mısınız?

 

Halep halkı evlerine vatanlarına dönmenin sevincini yaşıyor bizde de onlarla birlikte bu sevinci yaşıyoruz. İçinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde onurlu ve direnen Suriye halkı bize emperyalistlerin öyle sanıldığı gibi yıkılmaz bir kale olmadığını ve özgürlüğüne inanmış örgütlü bir halkın yenilemeyeceğini gösteriyor, umut oluyor.

 

Bu karanlık günlerden hep birlikte bir gün mutlaka çıkacağız ve bütün ihanetlerin, katliamların hesabını soracağız, bize bu acıları yaşatan emperyalistler ve onların işbirlikçilerinden, taşeronlarından hesap soracağız ve mutlaka kazanan biz olacağız.

 

ÖRGÜTLÜ BİR  HALK ASLA YENİLMEZ!

 

ZAFER, EMPERYALİZME KARŞI DİRENEN SURİYE HALKININDIR! 

Yorumlar (0)