Selahattin Demirtaş'tan Davutoğlu'na Sert Sözler

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gelecek Partisi’ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özeleştiri yapması gerektiğini söyledi. Kaynak Yeniçağ: Selahattin Demirtaş, cezaevinde röportaj verdi.

GÜNDEM 24.12.2019, 16:46
Selahattin Demirtaş'tan Davutoğlu'na Sert Sözler

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nden röportaj verdi. Tutukluluk kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini belirten Demirtaş, Gelecek Partisi’ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Alican Uludağ’ın sorularını yanıtlayan HDP eski Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bizim sözde tutukluluk kararlarımızı hâkimler vermiyor ki onlardan tahliye isteyelim. Son kararı veren Erdoğan’dır. Ben de Erdoğan’dan tahliye isteyecek değilim, ben tahliyemi halktan talep ediyorum.

Hükümetin, yargıyı, parlamentoyu, medyayı, bürokrasiyi, üniversiteleri, iş dünyasını, sosyal yaşamı ve bütün nefes alanlarını teslim almış görüntüsü var. Ve öyle bir hava yaratıyorlar ki sanki bin yıl daha böyle devam edecek. Bakın, tüm samimiyetimle söylüyorum, AKP bitmiş, tükenmiş, çürümüş bir partidir. Bağırıp çağırıp, tehdit edip korkutmaya çalışarak bu durumlarının fark edilmesini önlemeye çalışıyorlar sadece. Cumhuriyet tarihinin en fazla suça, günaha, vebale bulaşmış siyasi anlayışından korkmayın. Bizler 82 milyon yurttaşız. El ele versek, bir defacık birleşsek bile iktidarlarını sarsarız. Konuşmaktan, eleştirmekten, protesto etmekten, yazmaktan, örgütlenmekten korkmayın. Neyse bedeli ödemekten de çekinmeyin, az kaldı çünkü. Özgürlüğün de demokrasinin de şafağındayız. İlk sandıkla tarihe gömülecekler, merak etmeyin. Bir arada, barış içinde, özgür ve eşit yaşamı mutlaka sağlayacağız.“

Yorumlar (0)