Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan, evli ve iki çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un cenazesi, Şırnak'ta gerçekleştirilen törenin ardından askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı’na ulaştırıldı. Şehidin eşi Gülsüm Çubuk, kardeşi Serhat Çubuk ile iki çocuğu da aynı uçakta cenazeye eşlik etti. Havalimanında şehit Uzman Çavuş Çubuk’un cenazesi, askeri bir tören mangası tarafından karşılandı.
Cenaze Törenine Katılım ve Duygusal Anlar
Karşılama törenine birçok önemli isim katıldı; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, şehidin ailesi ve pek çok vatandaş törene katıldı. Şehit Uzman Çavuş Çubuk’un cenazesinin uçaktan indirilmesi sırasında askerler büyük bir saygı gösterdi. Cenazenin teslim alınmasının ardından, omuzlarda cenaze aracına taşınırken, annesi Fidan ve babası Veli Çubuk, duygusal anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan aile üyeleri, vatani bir görev sırasında kaybettikleri oğullarının acısını derinden hissettiler.
Cenaze Töreninin Yapılacağı Yer
Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk’un cenazesi, daha sonra karayolu ile törenin düzenleneceği Ünye İlçesi’ne götürüldü. Burada, hem askeri hem de sivil vatandaşların katılım gösterileceği bir cenaze merasimi planlanıyor. Şehidin, yaşamını yitirdiği sırada verdiği mücadele ve fedakarlıkları hatırlanarak, onu anmak için birçok kişi bir araya gelecek. Yerel halk, bu tür törenleri, şehidin anısını yaşatmak için önemli buluyor ve bu nedenle cenazelere katılım oldukça fazladır. Şehitlerin hatıraları, toplumun bir araya gelmesinde ve milli duyguların pekişmesinde büyük rol oynamaktadır.