Sarıhan'dan öğrenci yurtları için komisyon teklifi

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Adana Aladağ'da yaşanan yurt yangını faciası sonrasında yurtlarda yapıların denetlenmesi, çocukların sosyal ve fiziksel şartlarının incelenmesi, cemaat yapılanmalarının yurtlarda kalan çocuklar üzerindeki ideolojik baskılarının araştırılması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna, "Öğrenci Yurtlarını İnceleme Alt Komisyonu" kurulması için teklif verdi.

GÜNDEM 01.12.2016, 14:46 01.12.2016, 14:46
Sarıhan'dan öğrenci yurtları için komisyon teklifi

Birgün de yer alan habere göre, Ailelerinden uzak,il dışında okuyan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde barınma ihtiyacını karşılamak üzere yurtlarda kaldığını hatırlatan Sarıhan, öğrenciler için yurtların evleri gibi olduğunu ifade etti.

 

Özel veya kamu olmak üzere okumak için okulların bulunduğu kente gelen öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun devlet yurtlarını tercih ettiğine dikkati çeken Sarıhan, alt komisyon kurulması için verdiği teklifte şu ifadelere yer verdi:

 

“Devlet yurtları kalacak yer seçenekleri içinde ekonomik anlamda en uygun yerlerdir. Öğrenciler için, herhangi bir ideolojik baskının olmaması gereken, kendi kararları ile hareket edecekleri, zamanlarını bilimin hizmetine verecekleri barınma mekânlarıdır. Ne var ki, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bu yurtların resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar, öğrencilerin baskı altına alınmaya çalışıldığını göstermektedir. Ailelerden Devlete emanet olan çocukların olumsuz yönde etkilenmemesi, güvenliklerinin sağlanması, özel ve kamusal tüm barınma mekanlarının denetlenmesi, gerekli araştırmaların yapılması, yasal, idari ve yapısal eylem ve işlemleri gerçekleştirmek üzere ‘Öğrenci Yurtlarını İnceleme’ alt komisyonu kurulmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar (0)