Saldırı göz göre göre geldi

Gerici odaklar günler öncesinden yılbaşını hedef aldı. Diyanet, kutlamaları ‘gayri meşru’ ilan ederken, gerici gazeteler provokatif manşetler attı, sokaklarda ise nefret afişleri dağıtıldı. Hükümet susarken, Reina saldırısına adeta zemin hazırlandı

GÜNDEM 02.01.2017, 09:14 02.01.2017, 09:14
Saldırı göz göre göre geldi

Birgün’de yer alan habere göre, İstanbul Ortaköy’deki ünlü gece kulubü Reina’da düzenlenen silahlı saldırı yılbaşı kutlamalarını hedef alan açıklamaları hatırlattı. Saldırıdan sonra, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur”dedi. Ancak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bütün camilerde okutulan Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarına ilişkin ‘uyarı’ yapılmıştı. Cuma hutbesinde, “Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür. Sevap-günah, hayır, şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür” ifadelerini kullanmıştı. Hutbede yılbaşı kutlaması ‘gayri meşru’ ilan edilmişti.

 

Cübbeli de ‘Noel kutlama’ demişti

 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ise yılbaşına ilişkin, “Babanın katilinin bayram yaptığı günde bayram yapar mısın? Babanın katillerinin, dininin düşmanlarının kutlamalarına katılma. Noel kutlama” demesi ses getirmişti.

 

Provokatif yılbaşı manşetleri atıldı

 

AKP’ye yakın gerici gazeteler Milli Gazete ve Akit yeni yıla yaklaşırken ve 1 Ocak manşetlerinde yeni yıl kutlamalarını hedefe koydu.

 

Milli Gazete’, 31 Aralık günü ‘Bu son uyarı: KutlaMA!’ manşeti ile çıkarak bundan böyle yılbaşının kutlanmaması çağrısı yaptı. Akit de, 1 Ocak günü, yani bu alçak saldırıdan hemen sonra, “Medeniyetiniz batsın” manşeti ile çıkarak yeni yıl kutlamalarını hedefe koydu.

 

Nefret afişleri asıldı, bildiriler dağıtıldı

 

Çobançeşme İmam Hatip Lisesi’nin koridorlarında ‘Ey Müslüman! Özüne dön’ başlıklı yeni yıl kutlamalarını hedef alan afişlerin asıldığı da ortaya çıkmıştı.

 

Polis gericileri korudu

 

Bir grup gerici İstanbul ve İzmir’de yılbaşı kutlamaları karşıtı ‘Noel bildirisi’ dağıttılar. İzmir’de bildiri dağıtan gericilere halk tepki göstermiş, polis gericileri korumaya almıştı.

 

‘Noel kutlamalarına hayır’ pankartı

 

İstanbul İkitelli’de ise “Noel kutlamalarına hayır” yazan büyük bir pankart asıldı. Pankartın üzerinde, fesli bir Osmanlı genci Noel Baba’ya yumruk atarken resmedilmişti. O pankartta da yılbaşı kutlamalarına karşı şiddet içeren bir tavır takınılması dikkat çekti.

 

Yorumlar (0)