Reina saldırganı yakalandı

Yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence mekanı Reina'da 39 kişiyi katleden 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulgadir Masharipov'un Esenyurt'taki operasyonla yakalandı.

GÜNDEM 17.01.2017, 09:11 17.01.2017, 09:11
Reina saldırganı yakalandı

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan Masharipov'un yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi.

AA'nın geçtiği bilgilere göre saldırganla birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı

 

5 kişi gözaltına alındı

 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Reina saldırganının yakalandığı evde kendisiyle birlikte dört kişi kişinin daha yakalandığı ifade edildi. 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların Somali, Senagal ve Mısır vatandaşı olduğu belirtildi.

 

Kadınların IŞİD'e katılmak geldikleri ve hücre evine çevrilen Esenyurt'taki dairede bir süredir kaldıkları belirtildi. Ayrıca 3 kadının bu eve alınmasının arka planında uyruklarının Reina operasyonu kapsamında dikkat çekmeyecek olmasi olduğu öne sürüldü. Kadınlar sağlık kontrolünden geçirdikten sonra İstanbul emniyetine götürüldü.

 

Üç kadın şüphelinin sağlık kontrolünde geçirileceği hastanede önlem alındı. Hasta giriş çıkışına izin verilmedi.

 

Afganistan'da eğitim almış

 

Abdülgadir Masharipov'un Afganistan'da eğitim aldığı ve İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. Masharipov'un, Arapça, Özbekçe, Çince ve Rusça olmak üzere 4 dil bildiği bildirildi

 

Görgü tanığı operasyonu anlattı

 

Reina saldırısının yakalandığı sitedeki görgü tanığı olay anını anlattı.

 

Operasyon anında site girişinde bulunan Sezer Aras isimli bir vatandaş zanlıların siteden çıkarılış anını anlattı. Özel hareket polislerinin düzenlediği operasyon sonrasında gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin çıkarıldığın aktaran Aras "İki zanlıyı çıkardılar. Site sakinleri dışarıdaydı. İkinci zanlı çıkarılırken zanlıya linç girişiminde bulundu. Yerde sürükleyerek çıkarıyorlardı" diye konuştu.

 

Valilik açıklama yapacak

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, IŞİD'li teröristin yakalanmasıyla ilgili sabah saat 10:30'da açıklama yapacak.​

 

Çavuşoğlu'ndan mesaj

 

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu attığı bir tweetle İçişlieri Bakanı Süleyman Soyluyu Reina saldırganın yakalanması nedeniyle tebrik etti. Çavuşoğlu, "Reina saldırganını ele geçiren, başta Bakanımız Süleyman Soylu'ya emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Saldırganın ilk fotoğrafı:

 

reina-saldirgani-yakalandi-234280-1.

Eş zamanlı operasyonların sürüyor

 

Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

 

17 gündür aranıyordu

 

Katliam sonrasında Zeytinburnu’nda ailesiyle kaldığı eve giderek 4 yaşındaki oğlunu yanına alıp kayıplara karışmıştı. Teröristin izini süren polisler, Zeytinburnu ve İzmir’de operasyonlar düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

 

Türkiye'ye ne zaman geldi?

 

Basına yansıyan haberlere göre, zanlının Konya'da gözaltına alınan eşi, ifadesinde 20 Kasım'da Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Türkiye'ye nereden geldikleri konusunda ise birbiriyle çelişkili bilgiler bulunuyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da dile getirilen ülkeler arasında Suriye de bulunuyor.

 

Zanlının, Reina'ya uzanan yolculuğu güvenlik kamerası kayıtları aracılığıyla belirleniyor. Bu görüntülerin kronolojik olarak ilki 15 Aralık'ta Konya otobüs terminalinde bilet alırken kaydedildi.

 

Hürriyet gazetesinin haberinde, zanlının, saldırının emrini veren kişiyle birlikte İstanbul'a seyahat ettiği ve burada bir eve yerleştirildiği söyleniyor. Bu kayıttaki ikinci kişinin kimliği de açıklanmış değil.

 

Yorumlar (0)