Prof. Dr. Mithat Sancar:Getirilmek istenen gerçekten ucube bir sistemtir

Bu anayasa değişikliği refandumu Kürtler icin basit bir referandum değil. Çünkü bu referandum ile öncesinden oluşturulmuş kirli ittifaka kabul oyu verilmiş demek olur. Bu kirli ittifakın yaptığı operasyonları da oylayacağız. Yapılan operasyonlara ‘hayır’ dememiz gerekiyor

GÜNDEM 08.04.2017, 19:24 08.04.2017, 19:24
Prof. Dr. Mithat Sancar:Getirilmek istenen gerçekten ucube bir sistemtir

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyonu "Hak, Hukuk, Adalet ve Özgürlük Bağlamında Topluma Dayatılan Yeni Anayasa Gerçekçiliği" paneli gerçekleştirdi.  Liv Suit Otel'de gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Avukat Hülya Gülbahar ile HDP milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar katıldı. DTK Eş Başkanı Leyla Güven, “Evet çıksa da hayır çıksa da mücadelemiz devam edecek” dedi. Kürt halkının Newroz'da ve 8 Mart'ta iradesini ortaya koyduğunu söyleyen Güven, referenduma sayılı günler kala daha aktif çalışmak gerektiğini söyledi. Avukat  Hülya Gülbahar ise Anayasanın kadınlara hiçbir şey sunmadığını ifade ederek hayır çağrısı yaptı.

 

 

Evrensel'in haberine göre HDP Milletvekili Mithat Sancar, Anayasanın temelinin 8 Haziran’da atıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

 

AKP ilk defa bir yenilgi almıştı. Bu bir panik yarattı. Çünkü yolsuzluk iddiaları ortaya döküldü. Suriye iç savaşında son derece karanlık iddialar var. Yargılanma korkusu yaşadılar. İkinci olarak da Rojava’da yaşanan gelişmeler ile 7 Haziran’da HDP'nin kazandığı zafer sadece AKPyi değil, ırkçı, milliyetçi, Ergenekoncu grupları da harekete geçirdi. Çünkü eğer Suriye'deki Kürtlerin kazanımı ile Türkiye' de HDP'nin kazanımı devam etseydi beka sorunu ortaya çıkacaktı. Bundan korktular. Bu nedenle ittifak kuruldu. Ardından da 1 Kasım seçimlerine gidildi. Şimdi de cumhurbaşkanlığı sistemi icin referandum yapılacak. Getirilmek istenen sistem gerçekten ucube bir sistem. Verilen yetkilere bakıldığında denetleme mekanizmasının olmadığı görebiliyoruz. Bu anayasa değişikliği refandumu Kürtler icin basit bir referandum değil. Çünkü bu referandum ile öncesinden oluşturulmuş kirli ittifaka kabul oyu verilmiş demek olur. Bu kirli ittifakın yaptığı operasyonları da oylayacağız. Yapılan operasyonlara ‘hayır’ dememiz gerekiyor”

Yorumlar (0)