Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda, polis ekipleri kaçan zanlıları yakalamayı başardı. Yapılan baskında, evde 8 pompalı tüfek, 2 tabanca ve 1 otomatik tabanca ele geçirildi. Ayrıca operasyonda, elbiselerin arasında 18 gram esrar da bulundu. Şehirdeki uyuşturucu satıcılarına yönelik başlatılan yoğun mücadele, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın direktifleri doğrultusunda sürdürülüyor.
Uyuşturucu İhbarı ve Operasyonun Başlangıcı
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine, Barbaros Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu madde bulunduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine hızla harekete geçen emniyet güçleri, narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde operasyon planına girdi. Gözaltına alınacak şahısların bulunduğu adrese özel harekat polisinin de dahil olduğu bir operasyon düzenlendi. Evin önüne gelen polis, "Aç polis!" şeklinde seslenerek içeri girmeye çalıştı. Bu durum, içerideki zanlıların panic içerisinde damdan kaçmasına yol açtı. Operasyonun aniden başlaması, zanlıların hazırlıksız yakalanmalarına neden oldu.
Kovalamaca ve Yakalanma Anı
Kapının koçbaşı ile kırılmasının ardından, polis ekipleri içeri girdi. Evin etrafını saran güvenlik güçleri, kaçmaya çalışan zanlıları takip etmeye başladı. Kovalamaca esnasında, zanlı lar ellerindeki silahları birer birer attılar. Böylece hem kaçmak hem de silahlardan kurtulmak amacıyla panik içinde hareket ettiler. Polis, aynı anda zanlıları kovalamakla kalmadı, atılan silahları da toplama çabası içerisine girdi. Kısa sürede gerçekleştiren bu kovalamaca sonucunda, 26 yaşındaki Turan E., 32 yaşındaki Ayhan B. ve 24 yaşındaki Ahmet K. gibi zanlılar yakalandı.
Evde Ele Geçirilen Malzemeler ve Gözaltılar
Yakalanan kişilerin gözaltına alınması sonrasında, evdeki diğer şahıslara da işlem yapıldı. 34 yaşındaki Diyadin B., 16 yaşındaki H.E. ve 24 yaşındaki Tufan Y. isimli üç kişi de operasyon sonucunda gözaltına alındı. Zanlılardan biri, polis merkezine götürülürken basın mensuplarına "Çek düşmanlarımız yakışıklı görsün" diyerek tepki gösterdi. Operasyonun devamında, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik köpeği "Şans" ile yapılan aramalar sonucunda, dolabın çekmecelerinde elbiselerin arasında 18 gram esrar bulundu. Uyuşturucuya yönelik mücadele, sürdürülen operasyonlarla devam ediyor.