Oya Ersoy: İktidarın ilk aklına gelen depremzede çocuklara çadırda kuran kursu açmak oldu!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, eğitime ara verilmesinin ardından depremzede çocuklara çadırlarda kuran kursu verilmesini meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 24.02.2023, 11:02
Oya Ersoy: İktidarın ilk aklına gelen depremzede çocuklara çadırda kuran kursu açmak oldu!

Depremzede çocuklara çadırlarda kuran kursu değil, yarım kalan eğitimleri verilmelidir!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan çadır kentte, İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş arası Kuran ‘kursu’ açıldığını söyleyen Ersoy, çocukların acil ihtiyacı çadırlarda kuran kursu değil yarım kalan eğitimlerinin tamamlanmasıdır dedi.

Depremden olumsuz etkilenen ve yaş aralığı itibari ile soyut işlemler döneminde olmayan çocukların anlamlandıramadığı bir evrede bu kursun açılması çocukları daha da derin bir travmaya iteceğini ifade eden Ersoy, çocukların duygusal gelişimleri için çadırların kaldırılarak bu uygulamaya son verilmesi gerekir dedi.

Depremin ardından eğitime ara verilip çocukların eğitimden yoksun bırakılması söz konusu iken 4-6 yaş arası çocuklara verilen Kuran Kursu başta eğitimciler olmak üzere çocuk psikologları tarafından da çocukları olumsuz etkileyeceği yönünde sıkça uyarılarda bulunulduğunun söyleyen Ersoy, iktidarın her fırsatta vazgeçtiği eğitim olduğundan yerini doldurduğu gördüğünüz üzere deprem bölgesinde dahi bilimsel olmayan yollardır dedi.

Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a şu soruları yöneltti;

1. Deprem mağduru küçük çocuklara yaşadıkları travmayı kısa sürede ve daha kolay atlatabilmeleri için uzman psikologlar gözetiminde çalışmalar yapılması gerekirken neden kuran kursları açılmasına izin verilmiştir?

2. Açılan çadırların kaldırılması için bakanlık olarak herhangi bir talimatınız oldu mu?

3. Çocuklara maruz kaldıkları kötü anları unutmaları için oyunlar, animasyon film gösterimleri, resim çizme ve yüz boyama etkinlikleri yapılması gerekirken tercih edilen yöntem neden kuran kursu olmuştur? Kurslarda çocuklara ne anlatılmaktadır?

4. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanlarına göre en acil şekilde bölgeye psikososyal destek ekibinin gitmesi gerektiğidir. Bakanlık olarak deprem bölgesine görevlendirilen psikososyal destek ekibi sayısı kaçtır?

5. Uzmanlar fiziksel şartların sağlanması dahilinde eğitime ara vermeden başlanılması tavsiye edilirken çadır kentlerde eğitim yerine neden dini eğitim verilmesine yönelik harekete geçilmiştir?

Yorumlar (0)