OYA ERSOY: " Hatay'da içerisinde silahlı kişilerin bulunduğu plakasız araçlar kime ait? Araçların plakaları neden söküldü?"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Hatay’da plakasız halde dolaşan sivil ve polis araçlarını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 23.02.2023, 11:40
OYA ERSOY: " Hatay'da içerisinde silahlı kişilerin bulunduğu plakasız araçlar kime ait? Araçların plakaları neden söküldü?"

Maraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından binlerce insan hayatını kaybetmiş, şehirlerde ciddi yıkımlar yaşanmıştır. Ersoy, depremden etkilenen önemli merkezlerden biri olan Hatay sokaklarında silahlı şahısların bulunduğu plakasız araçların ortaya çıktığı belirtti.

Ersoy, araçların içerisinde bulunan şahısların kamuflaj renkli üniforma giymesi ve uzun namlulu silahlar ile kentte dolaşmasının dikkatleri çektiğini ifade etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukatların aktardıklarına göre araçların içerisinde bulunan silahlı şahısların polis olup olmadığının bilinmediği ve bu şekilde gezen çok sayıda araç olduğu, öte yandan polis panzer ve akrep araçlarında da plaka olmadığına dikkat çekilmiştir.

Ersoy, deprem bölgesinde bu araçları kullanan silahlı şahısların kimliği bilinmediğini ve daha önce yaşanan işkence vakaları düşünüldüğünde bu durumun, bu vakaların yeniden yaşanacağına ilişkin endişe uyandırdığını ifade etti.

Ersoy, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

  1. Hatay’da plakasız halde bulunan beyaz minibüsler ve ticari araçlar emniyete ait araçlar mıdır?

  2. Söz konusu araçlar emniyet birimlerine ait ise neden plakasız şekilde dolaşmaktadır?

  3. Plakasız halde gezen araçlar emniyete ait değilse kim tarafından kullanılmaktadır?

  4. Polis panzer ve akrep araçlarının plakası neden yoktur?

  5. Söz konusu araçlarda bulunan silahlı şahıslar emniyet mensubu mudur?

  6. Basına yansıyan bu araçlarla ilgili işlem başlatılmış mıdır?

Yorumlar (0)