Oya Ersoy: Ferhat Encü'ye atılan tokatın hesabını bir kişi değil tüm suç ortakları verecek!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, bir polis amiri tarafından HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye atılan tokadı meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 20.12.2022, 17:10
Oya Ersoy: Ferhat Encü'ye atılan tokatın hesabını bir kişi değil tüm suç ortakları verecek!

Demokrasi, insan hakları AKP tarafından yok edildi!

18 Aralık Pazar günü hasta ve infazı yakılan tutuklular için İstanbul'da başlatılan Adalet Nöbeti'nin Kadıköy'de yürüyüşle sonlandırılmasına polis müdahale etmiş birçok tutuklu yakını ve insan hakları savunucusunun gözaltına alındığını söyleyen Ersoy, ülkede demokratik yollardan yurttaşların taleplerini söylemesinin suç olduğunu ifade etti.

Atılan tokatın hesabını verecekler!

18 Aralık Pazar günü HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye yürüyüşün engellenmesine ilişkin herhangi bir gerekçe sunulmayarak şiddet uygulanmasının yanı sıra bir de polis amiri tarafından küfürler edilerek tokat atılmıştır diyen Ersoy, atılan bu tokatın hesabını illa ki yargı önünde bir gün verecekler açıklamasını yaptı.

İşlediğiniz suçlar bir bir halkın hafızasında!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, Ferhat Encü’ye yapılan saldırıyı çeken kameraman Mehmet Zeki Kaya da gözaltına alınmış hatta görüntülerin polisler tarafından silinmek istendiği de kameraya yansımıştır diyen Ersoy, işlenen suçların kayıtları halkın bir bir hafızasındadır ifadesini kullandı.

Ferhat Encü’ye atılan tokat demokrasiye, insan haklarına ve Kürt halkına atılmıştır!

Ersoy:” Bu durum gösteriyor ki anayasal hak olan basın açıklaması polis terörü tarafından bilinçli bir biçimde engellenerek şiddet, linç ve saldırı boyutuna gelmiştir. Ferhat Encü’ye atılan tokat demokrasiye, insan haklarına ve Kürt halkına atılmıştır” dedi.

Son olarak Ersoy:” Polisin saldırısı bununla da kalmamıştır. 19 Aralık Pazartesi günü polisin attığı “tokat”ı protesto etmek isteyen parti üyeleri, milletvekilleri ve yurttaşlar Kadıköy'de bir araya gelmek istediğinde polis, toplananlara müdahale etmiş ve çok sayıda kişiyi gözaltına almıştır. Dahası HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri kendi parti binasına alınmayarak linç girişimleri yaşanmıştır. Yapılan bu saldırı ve linç girişimi ülkede demokrasi ve hukukun olmadığının fiili bir OHAL sürecinin yaşandığının göstergesidir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ a şu soruları yöneltti;

1. Milyonlarca yurttaşın oyunu alarak ülkenin üçüncü büyük partisi olan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polis amiri tarafından tokat atılması talimatını kim vermiştir?

2. HDP Eş Genel Başkanlar ve milletvekillerinin ablukada tutulması talimatını kim verdi?

3. Kameralar önünde tokat atma cesaretini bulan polis hakkında görevden uzaklaştırılmış ve hakkında soruşturma açılmış mıdır?

4. Son dönemde giderek artan polis şiddeti nedeniyle alınan acil önlemler nelerdir?

5. Ülke 2023 genel seçimlere OHAL sürecinde mi girecektir?

Yorumlar (0)