Orgeneral Yaşar Güler'in 'itirafçı' korumasına beraat

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde koruma subayı olan eski Yüzbaşı Burak Akın beraat etti. Mahkeme, etkin pişmanlıktan yararlanan Akın’ın beraatına karar verirken, diğer 4 sanığı da FETÖ üyeliğinden 1 yıl 10 ay hapse çarptırdı.

GÜNDEM 24.10.2018, 16:18 24.10.2018, 16:18
Orgeneral Yaşar Güler'in 'itirafçı' korumasına beraat

Orgeneral Güler'in koruma subaylığını yapan ve darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından bacağından vurulan Akın, kendiliğinden emniyete giderek teslim olmuş ve FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmişti. “Yakalanacağımı anlayınca teslim oldum. Örgüt içindeki kod ismim Cenk'ti” diyen Akın'ın itirafları üzerine başlatılan soruşturmada Akın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında dava açılmıştı.

BERAAT ETTİ

Davanın karar duruşması Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Akın, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, soruşturma ve kovuşturma başlamadan önce kendiliğinden gelip örgüte ilişkin bilgi veren Akın hakkında “Örgüt üyesi olmakla birlikte ceza verilmesine yer olmadığına” hükmetti.

Diğer sanıklar Fuat ve Ayşe Söylemez, Hüseyin Çetinkaya ve Mustafa Çopuroğlu'nu örgüt üyesi olmak suçundan önce 7.5 yıl hapse mahkum eden Mahkeme, daha sonra etkin pişmanlık hükümlerini uygulayarak cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indirdi.

Yorumlar (0)