'Okulların açılması rafa kalkıyor, büyük kaynak sıkıntısı var'

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim döneminin 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurmuştu. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 31 Ağustos'ta okulların açılmasının zorlaştığı öğrenildi.

GÜNDEM 05.08.2020, 17:33 05.08.2020, 17:45
'Okulların açılması rafa kalkıyor, büyük kaynak sıkıntısı var'

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile okulların 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.” demişti.

KRT TV'den Umut Gökbulut'un haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre vaka sayılarındaki artışla birlikte okulların 31 Ağustos'ta açılmasının zor olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sürekli toplantı halinde olduğu, çözüm aradığı öğrenilirken, "Okulları 31 Ağustos'ta açacağız dedik ama nasıl açacağız bilemiyorum. Büyük sıkıntıdayız. Avrupa'da bile okullar açılmıyor. Sıkıntı büyük" dediği öğrenildi.

Uzmanların Bakan Selçuk'a, "Her okula bir hemşire ve bir pandemi uzmanı atanmasını" önerdiği, bunun Türkiye çapında yaklaşık 100 bin kişinin istihdamı anlamına geldiği Bakan Selçuk'a sunuldu.

Bakan Selçuk'un, her okula bir hemşire ve bir pandemi uzmanı atanması önerisine, "Bu devlet işi... Maliye Bakanı'nın ikna edilmesi gerekiyor, ancak bunu da ben yapamam" cevabını verdiği öne sürüldü.

Yorumlar (0)