Okullarda Nutuk yasağına Kaymakamlık'tan açıklama

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı okullara Nutuk dağıtabilmek için Kaymakamlığa başvurdu.

GÜNDEM 27.03.2017, 16:08 27.03.2017, 16:08
Okullarda Nutuk yasağına Kaymakamlık'tan açıklama

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı okullara Nutuk dağıtabilmek için Kaymakamlığa başvurdu. Kaymakam Mustafa Kılıç, 16 Nisan referandumuna kadar kitabın dağıtılmaması talimatını verdi. BirGün konuyu gündeme taşıyınca tepkiler çığ gibi büyüdü.

 

Bursa Nilüfer kaymakamlığı bu tepkiler üzerine dün açıklma yaptı.

 

Açıklamada, haberlere yansıyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait Nutuk adlı eserin yasaklandığına dair haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı belirtilirken siyasi partilerin seçim takvimlerinde izleyecekleri usul ve yollar ile uyulması gerekli kuralların Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendiği hatırlatıldı.

 

Açıklamada, uygulamanın Yüksek Seçim Kurulu’nun 109 Nolu kararı doğrultusunda alındığı ifade edilerek şöyle denildi:

 

"Söz konusu uygulama Kaymakamlığımızın bir icraatı olmayıp tamamen Yüksek Seçim Kurulu Kararına dayanmaktadır. Gönderilen yazı incelendiğinde çıkan haberlerin doğruyu ve gerçeği yansıtmadığı kamuoyunun takdirlerine sunulur. Ulu önder Atatürk'ün Nutuk kitabı tüm okullarımızın kütüphanelerinde bulunmakta olup ayrıca öğrencilerimize ulaştırılmak üzere Kaymakamlığımıza gönderilmek istenilen Nutuk kitabı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz marifetiyle ilçemizdeki öğrencilere bizzat ulaştırılacaktır."

 

okullarda-nutuk-yasagina-kaymakamlik-tan-aciklama-264727-1.

 

Yorumlar (0)