Müthiş iddia:Rus uçağına koordinatları Türkiye verdi

El-Bab'da 3 askerimizin şehit edildiği saldırıyla ilgili olarak 'Kommersant gazetesi' çarpıcı bir iddiada bulundu. Haberde saldırının yapılacağı noktanın koordinatlarının Türk genelkurmayı tarafından 'vurulacak hedefler' olarak verildiği iddia edildi.

GÜNDEM 10.02.2017, 13:41 10.02.2017, 13:41
Müthiş iddia:Rus uçağına koordinatları Türkiye verdi

Sputnık'te de yer bulan haberin detayları ise şöyle: Kommersant gazetesi, bir Rus uçağının hava operasyonunun Suriye’nin El Bab kasabasında üç Türk askerinin hayatını kaybetmesine yol açmasının nedenlerinden birinin, Türk askerlerinin Rus tarafına haber verilmeden hava saldırısının düzenleneceği alana konuşlandırılmış olması olabileceğini yazdı.
Kommersant’ın haberine göre, Rus ve Türk genelkurmayları, dünkü hava operasyonunda vurulacak hedeflerin koordinatları üzerinde önceden anlaşmıştı. Gazetenin iddiasına göre ‘bu nedenle hava operasyonunda üç Türk askerinin ölmesinin sebebi, söz konusu askerlerin Rus tarafı ile anlaşmadan konuşlanma yerlerinin değiştirilmesi olabilir.’

Rus jet
© AP PHOTO/ SELCAN HACAOGLU
Emekli Rus general: Rusya ve Türkiye bir daha hata yapmaz
Kommersant’ın haberinde, Türk askerlerinin ölmesine yol açan operasyonda Rusya’nın Su-24M, Su-34 ve Su-25SM uçaklarını kullandığı belirtiliyor. Gazeteye göre her bir uçağın pilotu gereken deneyime sahipti ve içlerinden bazıları daha önce El Bab’da Türk Hava Kuvvetleri ile ortak hava saldırıları düzenlemişti.

Söz konusu ortak hava operasyonlarının 18, 21 ve 26 Ocak’ta Türk F16 ve F4 uçakları düzenlendiği belirtilen Kommersant haberine göre, dünkü uçuşların da öncekilerden farklı yoktu: “Emir alan Rus uçakları Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim Üssü’nden havalanıp El Bab’a yöneldi. Operasyonun sonuçlarını sadece Hmeymim’e döndükten sonra öğrenebildiler.”


Kremlin: Rus savaş uçakları Türkiye'nin verdiği koordinatlar dahilinde hareket ediyordu
Kremlin'den yapılan açıklamada "Rus savaş uçakları Türkiye'nin verdiği koordinatlar dahilinde hareket ediyordu" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Uçaklarımız, Türk partnerlerimizin verdiği koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)