Mustafa Sarıgül'den 'İBB başkan adaylığı' iddiasına yanıt

Gazeteci Candaş Tolga Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin İBB başkan adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladığını aktardı. Sarıgül, söz konusu iddiayı yalanladı: "Benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da!"

GÜNDEM 08.06.2023, 15:23
Mustafa Sarıgül'den 'İBB başkan adaylığı' iddiasına yanıt

Gazeteci Candaş Tolga Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladığını yazdı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Işık, "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey'le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!" dedi.

Işık daha sonra yaptığı paylaşımda, Mustafa Sarıgül'ün kendisini aradığını belirterek, "Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı" dediğini aktardı.

Sarıgül, şunları söyledi: "Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiyorsa bilsin ki CHP'ye iyilik yapmıyor."

TDP, CHP'YE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşme kararı aldığını bildirdi. 

Partisinin CHP kararını açıklayan Sarıgül, partisinin tarihi bir karar aldığını, doğru tarafta yer aldıklarını söyledi. Sarıgül, "TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TDP'nin CHP ile birleşmesi talebinin bugün Parti Meclisi'nde (PM) görüşüldüğünü ve oy çokluğu ile kabul edildiğini aktaran Sarıgül, "TDP ile CHP'nin birleşme çalışmaları bugün itibarıyla başlamıştır" dedi. 

Yorumlar (0)