Muharrem İnce 20 bin TL tazminat ödeyecek!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan hakkında mitinglerde sarf ettiği sözler yüzünden 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. İşte detaylar.

GÜNDEM 24.01.2020, 11:40 24.01.2020, 12:44
Muharrem İnce 20 bin TL tazminat ödeyecek!

2018 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan'a 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Muharrem İnce, TRT'de uzun yıllar görev alan ve Yenilikçi Hareket kitabını yazan Nasuhi Güngör'ün iddialarını miting meydanlarına taşıyarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kurulmadan önce FETÖ elebaşı ile görüştüğünü iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine Muharrem İnce'ye tazminat davası açtı. Sonuçlanan mahkeme kararına göre, Muharrem İnce, 20 bin TL tazminat ödeyecek.

Öte yandan, Recep Tayyip Erdoğan da Muharrem İnce'ye yönelik "Emirleri Pensilvanya'dan alıyorsun" sözlerini sarf etti. Bu sözler üzerine Muharrem İnce de tazminat davası açtı. Mahkeme, "Emirleri Pensilvanya'dan alıyor" sözlerinde suç unsuru görmedi ve İnce'nin tazminat talebini reddetti.

Yorumlar (0)