MUHALİFLERİN 'İNCE' MANİPÜLASYONLARI TESCİLLENDİ

CHP'de dün muhaliflerin yaptığı açıklama sonrası imza verildiğine dair algı ve aldatmaca ortaya çıktı. Muhalif kanadın olağanüstü kurultayı toplamak için partilileri nasıl kandırdıklarını kendileri tescil etmiş oldu.

GÜNDEM 28.07.2018, 13:49 28.07.2018, 13:49
MUHALİFLERİN 'İNCE' MANİPÜLASYONLARI TESCİLLENDİ

CHP'de olağanüstü kurultay yapılması için imza toplayan muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün'ün açıklamasıyla birlikte partililerin imza konusunda nasıl aldatıldığı ve manipüle edildiği gözler önüne serildi.

4. GÜN 564 İMZA VAR BELGE EKSİĞİ YOKTUR

Muhalif hareketin sözcüsü Gaye Usluer imza sürecinin 4. gününde yaptığı açıklama şu şekildeydi:

1. gün 353

2. gün 466

3. gün 521

4. gün 564 noter tasdikli imza. Belge eksiği yoktur.

 

USLUER, 5. GÜN 604  9. GÜN 618 İMZALI BELGELERİNİ ULAŞTI DEMİŞTİ

Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz  #değişimumuttur diyerek imzalı belgelerini gönderdiler.9. gün ise Gaye Usluer tam 618 imza elimize ulaştı demişti.

 

TÜZÜN VE USLUER 559 NOTER ONAYLI BELGE ELİMİZDE

CHP'li muhalifler adına Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı. Notere onaylatılan belge sayısının 559 olduğunu söyleyen Tüzün, "'Beyanımı bizzat elden getirmek istiyorum, ayrıca kargoyla gönderdim ama benim beyanım burada' diyen 69 delege arkadaşımız var. 69 arkadaşımız belgenin fotoğrafını WhatsApp'tan ulaştırmıştır" dedi.

GÖZ GÖRE GÖRE DELEGELER MANİPÜLE EDİLDİ

Muhalif hareketin sözcüleri Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün imza sürecinden bu yana yaptıkları açıklamalar ile delegeleri ve Türkiye toplumunu nasıl kandırdıkları ortaya çıkmış oldu. 4. gün 564 imza geldi. Belge eksiği yoktur. 5. gün ise 604 imzalı belgelerini gönderdiler 9. gün ise 618 ıslak imzalı belge ulaştı diyerek dün yaptıkları 559 belge elimizde var diyerek delegeleri aldatıp manipüle edip Türkiye toplumunu nasıl kandırdıkları ortaya çıktı.

 

İNCE YANLILARI SAYILARI

Muharrem İnce'nin yol arkadaşlarından ve Meclis'de olduğu dönemde de destek veren 13 vekilden biri olan Bülent Bektaşoğlu 10. gün 643 imza topladıklarını beyan etmişti. 11. gün ise CNN TÜRK'te CHP'nin kurultay sürecinin konuşulduğu şimdilerin AKP'ye yakın ismi Nedim Şener muhaliflerden bir isimden aldığı bilgiye dayanarak 670 imza sayısına ulaştığını ifade etmişti.

 

İNCEDEN BİR YALAN HİKAYESİ

Gazetekritik olarak ilk günden bu yana gerçek veriye ulaşmak için okuyucularımıza il il verileri derleyerek toplam imza sayıları hakkında gerçeğe en yakın bilgileri vermiştik. Bu verilerimize tepki gösterip tehdit edenlerin muhalif hareketin sözcülerinin delegeleri nasıl manipüle ettikleri gözler önüne serilmiş oldu.

Resmin büyük halini görmek için tıklayınız.

 

Yorumlar (0)