MUHALİFLERE İMZA ŞOKU:GERİ ÇEKİLEN İMZA SAYISI ARTIYOR

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmasında imza için son günlere girilirken bugün yapılan açıklamalar ardından daha önce imza veren bazı isimler imzalarını çekmeye başladı.

GÜNDEM 26.07.2018, 17:55 26.07.2018, 17:55
MUHALİFLERE İMZA ŞOKU:GERİ ÇEKİLEN İMZA SAYISI ARTIYOR

CHP’de olağanüstü kurultay için imza toplama sürecinde sona yaklaşılırken bugün il başkanları ve milletvekillerinin yaptığı açıklamalar peş peşe geldi.

 

İL BAŞKANLARI SEÇİM ÖNCESİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GEREKSİZ

CHP'de, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de arasında bulunduğu 59 il başkanı, ortak açıklama ile olağanüstü kurultaya gerekli olmadığını bildirdi.CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

 

129 MİLLETVEKİLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLMASIN DEDİ

CHP’li 129 milletvekili olağanüstü kurultay talebine karşı açıklama yaptı. Milletvekilleri adına ortak açıklamayı CHP’nin en genç milletvekili Aysu Bankoğlu yaptı. Bankoğlu bildiriye 129 milletvekilinin imza koyduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve tedavi gören Antalya Milletvekili Deniz Baykal’dan imza talebinde bulunulmadığını söyledi

 

"KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI ADAY OLMAM" DİYEN İNCE TOPA GİRDİ

CHP'li 129 vekilin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasının ardından, "Kılıçdaroğlu'na vefasızlık yapmam, gel danışmanım ol derse danışmanı olurum ama aday olmam" diyen İnce, bugün topa girdi. İnce, "16 yıl Milletvekilliği, 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım. Parti içi yarışlarda Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim. Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da Genel Başkanı olacağım" mesajını attı.

DELEGELER İMZALARINI GERİ ÇEKMEYE BAŞLADI

Kılıçdaroğlu'nun geniş çaplı MYK revizyonu işaretinin ardından bugün yapılan il başkanları ve milletvekillerinin açıklamalarının ardından  başta İstanbul,İzmir ve Antalya olmak üzere bir çok ilde imza vermiş olan bazı delegeler imzalarını geri çekti. Gazetekritik'in CHP kulislerinde aldığı bildiye göre 58 delegenin imzalarını geri çektiğine dair ıslak imzaların genel merkeze ulaştığı ifade edildi.

 

ÖNDER SAV VE ALİ TOPUZ İSİMLERİNE BÜYÜK TEPKİ

Değişimin arkasında Önder Sav ve Ali Topuz'un olduğu ortaya çıkmasından sonra birçok delegenin bu durumdan rahatsız olduğunu ve değişim konusundaki fikirlerini değiştirmede önemli olduğunu ifade etti.Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki 2 belediye başkanının Ali Topuz'un etkisi ile değişim için imza verdiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)